Έπειτα από διεξοδικές συζητήσεις που πραγματοποίησε με τους βουλευτές Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιφέρειας Κρήτης, αναφορικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, τόνισε πως «όλα τα πιθανά σφάλματα» που μπορεί να υπάρξουν, «θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες».

Ειδικότερα, ο κ. Σκρέκας, σε συνέχεια των επαφών αυτών αλλά και της συνάντησης με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον αντιπεριφερειάρχη στον πρωτογενή τομέα της περιφέρειας Κρήτης, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών είναι ένα έργο εθνικής σημασίας που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα και θα τακτοποιήσει ζητήματα που ήταν εκκρεμή επί δεκαετίες».

Σύμφωνα με τον υπουργό και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ «το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αναλάβει όλες τις νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των θεμάτων που έχουν προκύψει, πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα της Ελλάδας, τη νομολογία όπως έχει διαμορφωθεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και το περί δικαίου αίσθημα του πολίτη».

Όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, «όλα τα πιθανά σφάλματα που μπορεί να περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες».