Ο Γιάννης Βαρουφάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής την αποχή του ΜέΡΑ25 και από την ψηφοφορία και από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παπά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επιτέθηκε τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «οπερέτα αντιπαράθεσης» και χαρακτηρίζοντας τα δύο κόμματα «συνένοχους στη συμπαιγνία».

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι το κόμμα του «έχει την υποχρέωση να εκφράσει την αηδία του και να καταγγείλει αυτή την επαίσχυντη διαδικασία απέχοντας», ενώ μίλησε για «ευτελισμό του Κοινοβουλίου», με τη μια πλευρά -όπως είπε- να μασκαρεύει και να ντύνει τους βουλευτές της σε εισαγγελείς, στήνοντας δικαστήρια για τους αντιπάλους της, και την άλλη πλευρά να παριστάνει τον διωκόμενο».

«Εσείς, στη Νέα Δημοκρατία, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ αναδείξατε τη διαφθορά σε ολυμπιακό άθλημα, κατηγορείτε το ΣΥΡΙΖΑ για διαφθορά; Εσείς; που “τακιμιάσατε” με ό,τι χειρότερο είδος ανατολίτικης ρεμούλας που φύτρωσε ποτέ σε αυτό τον τόπο; Εσείς, οι επαγγελματίες του είδους εγκαλείτε αυτούς τους ερασιτέχνες σε αυτό το σπορ; Πραγματικά θαυμάζω το θράσος σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

«Πόσο ακόμα θα πληγώνετε το Κοινοβούλιο με παραστάσεις σαν τη σημερινή- φορώντας το κοστούμι του δήθεν εισαγγελέα οι μεν και του δήθεν διωκόμενου οι δε; Πόσο ακόμα θα απομακρύνετε τη Βουλή από τα πραγματικά προβλήματα του λαού με κοκορομαχίες που προκαλούν αηδία στους πολίτες;», είπε ακόμη -μεταξύ άλλων- ο κ. Βαρουφάκης απυθυνόμενος τόσο σε ΝΔ όσο και σε ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Εμείς, μπροστά σε αυτή την ανακριτική-εξεταστική οπερέτα που στήνετε, έχουμε υποχρέωση να εκφράσουμε την αηδία των πολιτών και την ανάγκη τους να πάψει πια ο αποπροσανατολισμός που και οι δυο σας επιχειρείτε από τα προβλήματά τους, καταγγέλλοντας τη διαδικασία και δηλώνοντας την αποχή μας τόσο από την ψηφοφορία, όσο και από την επαίσχυντη επιτροπή που θα στήσετε. Συνένοχοι στη συμπαιγνία σας το ΜέΡΑ25 δεν θα γίνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι, «παρών» θα δηλώσει το ΚΚΕ στην ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Νίκου Παππά.