Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος θα δηλώσει «παρών» στην απογευματινή ψηφοφορία της Βουλής για τη σύσταση ή μη Προανακριτικής Επιτροπής εις βάρος του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και τις εις βάρος του καταγγελίες από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής ατζέντας μέσω της Προανακριτικής, και εξέφρασε τη διαφωνία του με τη σύστασή της και υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα δηλώσει «παρών». Όπως είπε, «η κυβέρνηση επιχειρεί τη συγκάλυψη των «εγκληματικών» ευθυνών της στη διαχείριση της πανδημίας και την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής της κατά των εργαζόμενων και υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλει να αποπροσανατολίσει τον λαό και μέσω της έντασης της δικομματικής κοκορομαχίας, να συγκαλύψει τη συμφωνία που έχουν, επί της ουσίας, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με τις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση επιδιώκει επίσης, να συγκαλύψει την πραγματικότητα που επικρατεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το τηλεοπτικό τοπίο, αναδεικνύει το δένδρο που είναι οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με Καλογρίτσα, και οι δύο προσπαθούν να κρύψουν το δάσος, ότι δηλαδή η ενημέρωση είναι στα χέρια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

(φωτογραφία αρχείου)