Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με αφορμή τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή του νέου φόρου ακινήτων ΕΝΦΙΑ). Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνει επίσης λόγο για «προκλητικά κροκοδείλια δάκρυα» βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Τα όρια της πολιτικής πρόκλησης αγγίζουν οι δήθεν αντιδράσεις βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ. Δεν είναι δυνατό αυτοί που υπερθεμάτιζαν και στήριζαν τις σχετικές διατάξεις πριν λίγους μήνες και αναθεμάτιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική του, τώρα «ως μωραί παρθέναι» να καταγγέλλουν το νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν! Αγγίζει σίγουρα τα όρια της γελοιότητας και θυμίζει νούμερο κακόγουστης θερινής κωμωδίας, αν δεν αφορούσε τις ζωές και τα σπίτια των πολιτών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ας καταλάβουν οι βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν είναι λάθος η εφαρμογή της μνημονιακής βαρβαρότητας. Καταστροφή και λάθος είναι η πολιτική που στηρίζουν, ενάντια σε όλη την κοινωνία, καθώς στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αποκαλύπτεται η άδικη, αναποτελεσματική και ατελέσφορη φορολογική πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Η φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «βρίσκεται στον αντίποδα της μνημονιακής φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης με μετατόπιση του φορολογικού βάρους από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες, με την επιβολή φόρου στη μεγάλη περιουσία, που θα έχει υψηλό αφορολόγητο όριο, δεν θα εξοντώνει τις κατοικίες και τις μικρές ιδιοκτησίες και θα φορολογεί δίκαια και με προοδευτική κλίμακα το σύνολο της περιουσίας».

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ -όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση- «επιμένει στην πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας» τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επιβληθεί κανένας φόρος ούτε στην αγροτική γη αλλά αντιθέτως να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.

«Η μεγαλύτερη αδικία στον ΕΝΦΙΑ» όπως σημειώνει το ΚΚΕ «που δεν διορθώνεται, είναι ο λαός να πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι που απέκτησε με κόπους και θυσίες, στο αγροτεμάχιο που καλλιεργεί για να ζήσει».