Παυλόπουλος: Αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ

«Πρόκειται για έμμεση δήμευση περιουσίας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:55
06/08/2014
Παυλόπουλος: Αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ
2
loading

Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων πάσχει από έλλειψη συνταγματικότητας, τόνισε την Τετάρτη ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, κάνοντας παράλληλα λόγο για «έμμεση δήμευση περιουσίας».

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Παυλόπουλος τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας χωρίς ωστόσο να φορολογείται το εμπράγματο δικαίωμα επί των ακινήτων.

«Πρόκειται για έμμεση δήμευση περιουσίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε πως ο ΕΝΦΙΑ πάσχει από συνταγματικότητα καθώς κρίθηκε συνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την επιφύλαξη πως πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο η επιβολή του οποίου υπαγορεύεται από τις ειδικές συνθήκες.

«Ο φόρος, όπως είναι σήμερα, έχει τα ίδια ελαττώματα που είχε το ΕΕΤΗΔΕ. Είμαστε αιχμάλωτοι αυτού του συστήματος», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar liza

    Μα είμαστε πολύ [...] οι Έλληνες που ανεχόμαστε να μας δουλεύετε . Όσοι διαθέτουν λογική γνωρίζουν ότι πολλοί από τους νόμους που πήρατε είναι αντισυνταγματικοί , δυστυχώς οι λογικοί είναι λίγοι και δεν μπορούν να σας στείλουν στα αζήτητα με 2%

  2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΑΝ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ , ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ !! ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ [..]ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει