Τους τέσσερις τελευταίους μεγάλους σκοπέλους πριν το Δεκαπενταύγουστο καλείται να περάσει αλώβητος ο κυβερνητικός συνασπισμός μέσα στις επόμενες 48 ώρες στα θερινά τμήματα της Βουλής. Συγκεκριμένα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών, το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς και τα δάση, η τροπολογία για τη διαφημιστική αγορά και η τροπολογία για την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης στον Τύπο είναι τέσσερα ζητήματα που προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις.

Τα εν λόγω νομοσχέδια κρύβουν παγίδες, όχι μόνο λόγω της σφοδρής αντιπολιτευτικής διάθεσης που έχει καλλιεργήσει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και λόγω των ενδοκυβερνητικών «παραφωνιών» που ελέω πολιτικής κόπωσης, απειλούν να καταψηφίσουν.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε τη Δευτέρα ο «γαλάζιος» βουλευτής, Κώστας Γκρέκας, αναφορικά με την τροπολογία για την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης στον Τύπο, τονίζοντας ότι « δεν πρέπει ένα άρθρο να γίνει η ταφόπλακα του περιφερειακού Τύπου στην χώρα».

Στη Βουλή αναμένεται να φτάσει σήμερα και η τροπολογία – σκάνδαλο που εντάσσεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για ογκολογικό νοσοκομείο. Η επίμαχη τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, του Γενικού Οργκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς οι “Άγιοι Ανάργυροι” και του ΝΠΙΔ με την επωνυμία “Σύλλογος Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς οι “Άγιοι Ανάργυροι”».

Το απόγευμα αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα δάση, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδώ και δύο εβδομάδες αναγάγει σε αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής φαρέτρας μαζί με τους αιγιαλούς. Ενδεικτική των αντιδράσεων που αναμένεται να προκαλέσει εντός του Κοινοβουλίου είναι η ανακοίνωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα: «Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να κάνουμε σαφές πως η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας θα καταργήσει αμέσως μόλις αναλάβει την κυβερνητική εξουσία όλες τις διατάξεις που χαρίζουν τα δάση και τις δασικές εκτάσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα, όπως θα κάνει το ίδιο και για τους αιγιαλούς και τις ακτές».

Την Τετάρτη έρχεται σε ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, για το οποίο έχουν εκφραστεί αξιοσημείωτες αντιδράσεις τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και από το ΠΑΣΟΚ αλλά και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το «πόθεν έσχες» αλλά και τους ενστόλους.