Προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (ΑKP), Ομέρ Τσελίκ απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο κατηγορώντας τις δύο χώρες για τη διοργάνωση του «Φόρουμ Φιλίας».

Αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές τόνισε πως είναι ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο, σύμφωνα με το Anadolu, στη συνέχεια επιτέθηκε στην Ελλάδα επειδή δεν κάλεσε την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους στο συγκεκριμένο φόρουμ.

«Κάλεσαν άλλες χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Αν η Ελλάδα και οι Eλληνοκύπριοι κάνουν όνειρα πως θα ενεργοποιήσουν τις μαξιμαλιστικές τους θέσεις, εγγυόμαστε πως αυτά τα όνειρα θα γίνουν εφιάλτες. Να ξεχάσουν την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου, δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι δηλώσεις που έκανε εκεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με κάποια φιλία, είναι μια προσέγγιση που δημιουργεί κλίμα εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας υπό τον μανδύα της φιλίας» τόνισε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Παράλληλα, ο Τσελίκ κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα και τη Frontex πως «βυθίζουν τα πλοία των μεταναστών και των προσφύγων ή τους προωθούν στην Τουρκία».

TAGS