Σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, με συμμετέχοντες τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και αντικείμενο την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κ. Χαρδούβελης μετέβη στο πρωθυπουργικό γραφείο αμέσως μετά την πολύωρη (3,5 ώρες) συνάντησή του με τους εκπροσώπους της τρόικας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αναλώθηκε στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις και επί τα χείρω αναθεώρηση των ετήσιων στόχων.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι το βασικό ζήτημα είναι: «πώς θα μας βοηθήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις- για τις οποίες οι απόψεις μας συγκλίνουν με αυτές της τρόικας- και στην προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων».

Σε ό,τι αφορά, δε, τη σημερινή συνάντηση του υπουργού με την τρόικα, ο συγκεκριμένος παράγοντας χαρακτήρισε τη συζήτηση «εποικοδομητική και πολύ καλύτερη από την πρώτη συνάντηση (σσ της περασμένης Πέμπτης)».

Εμφανίστηκε, δε, αισιόδοξος ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών «είναι θετικά διακείμενοι και πως το review του Σεπτεμβρίου (σσ η 5η αναθεώρηση του Μνημονίου) θα πάει καλά».