Παράσταση διαμαρτυρίας στο περιστύλιο της Βουλής πραγματοποίησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής, όπου αναμένεται να αποφασιστεί εάν τα επτά διαφορετικά αιτήματα για δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ» με τις 139 υπογραφές μπορούν να συναθροιστούν.

Σε δήλωση που ανέγνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν νομιμοποιεί με την παρουσία της κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις παρασυναγωγής που πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατία και κουρελιάζουν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Η κυβέρνηση έχει επιβάλλει στη χώρα μια βαθειά αντιδημοκρατική εκτροπή».

Έκανε μάλιστα λόγο για «ολοκληρωτισμό», υποστηρίζοντας ότι «τα κατοχυρωμένα δικαιώματα της μειοψηφίας δεν μπορεί να τίθενται στην κρίση μιας περιστασιακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που είναι και οικτρή μειοψηφία στο λαό».

Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση τρέμει το λαό. Τρέμει την προσφυγή στις κάλπες. Φοβάται το δημοψήφισμα. Φοβάται την κρίση και τη θέληση των πολιτών. Βλέπει το λαό ως εχθρό. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει για να ανασάνει ο τόπος, να ανασάνει η δημοκρατία».

Αμέσως μετά την ανάγνωση της δήλωσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εισήλθαν στο κτίριο της Βουλής, με προορισμό τα γραφεία τους.

Σημειώνεται πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ έχουν προαναγγείλει ότι θα απέχουν από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής.