Την αντίθεσή της με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, που θα εισαχθεί για ψήφιση στα θερινά τμήματα της Βουλής, εκφράζει για μία ακόμη φορά η Δράση.

«Η προτεινόμενη συρρίκνωση του δημόσιου χώρου καταπατά ουσιαστικά ατομικά δικαιώματα πρόσβασης σε κοινά αγαθά, πολύ σημαντικά για τον ελληνικό τρόπο ζωής. Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ιδιωτών στις παραλίες, αλλά με την διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης για όσους δεν επιθυμούν να αγοράσουν οποιεσδήποτε υπηρεσίες» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: «Πιστεύουμε επίσης, ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνεται χωρίς περιβαλλοντικά, αισθητικά και πολιτισμικά κριτήρια. Το σημείο επαφής του νερού με τη στεριά είναι ένα σύνθετο, εύθραυστο και παραγωγικό οικοσύστημα, το οποίο επιβάλλεται να διαχειριζόμαστε με επίγνωση των συνεπειών κάθε είδους παρέμβασης. Ασφαλώς όχι οριζόντια, ως απλό χώρο χωρίς άλλες ιδιότητες.

Τέλος, είμαστε απολύτως αντίθετοι σε κάθε πρόβλεψη νομιμοποίησης αυθαιρέτων (στον αιγιαλό ή αλλού), άλλη μία πατέντα καταστρατήγησης του κράτους δικαίου και της ισονομίας. Για τους λόγους αυτούς η Δράση στηρίζει τη συμβολική προσπάθεια του Μαραθωνοδρόμου και ηθοποιού Άγη Εμμανουήλ που θα τρέξει 240 χλμ ακτογραμμής, από τον Ισθμό έως το Μαραθώνα από τις 8 ως τις 12 Ιουλίου. Δεν τρέχει μόνος.»