«Είναι ένα καταστροφικό νομοσχέδιο, το οποίο και βουλευτές της πλειοψηφίας έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν -όπως η κ. Πιπιλή- και το οποίο θα κάνει πολύ μεγάλη ζημιά αν ψηφιστεί και στο περιβάλλον, στον θαλάσσιο πλούτο μας, αλλά και στη βιωσιμότητα και αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος, καθώς με μια λογική αρπαχτής θα τσιμεντοποιήσει τα πάντα», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε επίσης τα εξής: «Εμείς είμαστε έτοιμοι και ανοιχτοί να δράσουμε από κοινού και με άλλους που έχουν τον ίδιο ή παρόμοιο στόχο, είτε για να προωθήσουμε κάτι θετικό είτε για να αποτρέψουμε κάτι αρνητικό. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, και φάνηκε από τις πρωτοβουλίες που πήραμε στο θέμα της “μικρής ΔΕΗ”, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει, παρά τις διαφορές, και συνομιλητές και συμμάχους».

Εκτίμησε ότι «στο θέμα του αιγιαλού έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση θα ανακρούσει πρύμναν και θα το μεταθέσει για αργότερα, ενώ είχε σκοπό να το ψηφίσει πριν από τις ευρωεκλογές. Σημειώνω δε ότι δεν είναι στα λεγόμενα μνημονιακά προαπαιτούμενα, αλλά εξυπηρετεί αρπαχτικά επιχειρηματικά συμφέροντα». Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε επίσης ότι, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, οι πολίτες θέλουν να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από νέα Βουλή λέγοντας «για πρώτη φορά στη δημοσκόπηση αυτή έχουμε την πλειοψηφία των πολιτών που ρωτήθηκαν να λένε ότι προτιμούν ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να βγει από φρέσκια Βουλή, η οποία θα εκφράζει τη νωπή λαϊκή εντολή. Η πλειοψηφία των πολιτών θέλει εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες και όχι στο τέλος της τετραετίας και αυτό το θεωρώ σημείο καμπής. Έχουμε μια κυβέρνηση σε αποδρομή».

Επίσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ευθύνες στον κ. Σαμαρά και στον κ. Βενιζέλο σημειώνοντας πως «η ευθύνη για τη “μικρή ΔΕΗ” και το έγκλημα που συνετελέσθη βαρύνει 100% και εξ αδιαιρέτου το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο».

Κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, λέγοντας «βλέπω από διάφορα δημοσιεύματα ορισμένους κυβερνητικούς κύκλους να θέλουν να παίξουν παιχνίδια πολιτικά και φθηνές σκοπιμότητες σχετικά και με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δηλαδή, οι βολιδοσκοπήσεις που επιχειρήθηκαν σχετικά με το να παραιτηθεί πριν από την ώρα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να έρθει πιο νωρίς η εκλογή του. Θεωρώ ότι αυτά τα θέματα πρέπει να συζητιούνται στο φως της ημέρας με τη λειτουργία των θεσμών»