Στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας απαντά από βήματος της βουλής αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών  με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμυνόμενος των επικρίσεων που δέχεται είπε: «Ακούω συχνά μία κριτική, ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει ανοχύρωτο το εθνικό σύστημα υγείας, ότι εμείς οι ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι δεν ενδιαφερόμαστε για το ΕΣΥ, γιατί λειτουργούμε υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων. 554 ΜΕΘ παραλάβαμε, κάθε χειμώνα όταν είχαμε την εποχική γρίπη, είχαμε αναμονές στις εντατικές που μπορεί να έφταναν και τις 30 ημέρες. Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας 1295 ΜΕΘ, εκτιμούμε ότι τους επόμενους 2 μήνες θα προστεθούν τουλάχιστον 150 και σήμερα έχουμε 424 κενά κρεβάτια σε ΜΕΘ στο ΕΣΥ. Έχουμε δηλαδή την ασφάλεια να μπορούμε να συζητήσουμε μία περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών και μία σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα και αυτό επειδή μειώθηκε σημαντικά η πίεση στο ΕΣΥ».

Για την επιτροπή, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Σε κάθε περίπτωση ακολουθήσαμε τις υποδείξεις των ειδικών κατά γράμμα, μία φορά λάβαμε πιο αυστηρά μέτρα από τα προτεινόμενα και αυτό έγινε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Μπορεί να ακούστηκε ότι αναφέρθηκα στον κο Τσιόδρα με το μικρό όνομα του όνομα, Σωτήρης. Ποτέ δεν ακούστηκε όμως ότι αγνόησα τη συμβουλή του κου Τσιόδρα και όλων των μελών της επιτροπής. Τα μέλη όμως δεν συμφωνούν πάντα. Δεσμεύονται από τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών που γίνονται εντός της επιτροπής.