Μετά από 25 ημέρες πάλης με τον κορονοϊό και νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, «μπορεί να μην άλλαξαν οι αντιλήψεις και τα πιστεύω μου για τη ζωή, άλλαξε όμως η ένταση κάποιων από αυτά και αναθεωρήθηκαν κάποιες από τις προτεραιότητές μου» δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Όταν μεταφέρθηκα στην εντατική δεν σας κρύβω ότι τα συναισθήματά μου ήταν αντιφατικά και έντονα. Είχα ανησυχία, αφού πρόκειται για έναν αόρατο, φονικό εχθρό, που δεν γνωρίζεις πώς μπορεί να εξελιχθεί. Πείσμα, για να καταφέρω να νικήσω. Μοναξιά, αφού δεν επιτρέπονταν οι επισκέψεις. Δύναμη από τα μηνύματα της οικογένειας, των αγαπημένων προσώπων, των φίλων και θαυμασμό για την προσπάθεια ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού» δηλώνει το μέλος της κυβέρνησης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Αυτό που μένει είναι η μέγιστη συνειδητοποίηση της αξίας της ζωής, αλλά και της δύναμης της ανθρώπινης θέλησης», προσθέτει. «Ο χρόνος που έχεις στη μοναξιά μίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, επιτρέπει να σκεφτείς τα πάντα. Να χαρείς, να λυπηθείς, να μετανιώσεις, να επανεξετάσεις, να φοβηθείς, να ελπίσεις. Ναι, κάνεις απολογισμό για πολλά απ’ όσα έκανες. Το σημαντικό είναι όμως, να έχεις πίστη και θέληση για ζωή. Να σκέφτεσαι περισσότερο όσα θέλεις να κάνεις και λιγότερο όσα έκανες. Να σκέφτεσαι τα αγαπημένα σου πρόσωπα, με τα οποία θέλεις να μοιραστείς αυτά που έρχονται. Αυτό σου δίνει δύναμη. Αυτό σε βοηθά να νικήσεις και την ανησυχία της ασθένειας και τον ίδιο τον ιό» εξομολογείται.

Ερωτηθείς τέλος εάν έχει να πει κάτι στους συνανθρώπους μας που ακόμα παλεύουν και σε όσους περιφρονούν τη νόσο και τους κινδύνους της, απαντά: «Λυπάμαι πολύ για όσους δεν τα κατάφεραν. Εύχομαι να γίνουν καλά όλοι οι ασθενείς. Κάνω έκκληση σε όλες και όλους: Τηρείτε σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης. Προστατεύστε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Εμβολιαστείτε, όταν έρθει η σειρά σας. Για να νικήσουμε τον ιό και να ξαναβρούμε τη ζωή μας».