Επίθεση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αρχιερέα της διαπλοκής στη δικαιοσύνη».

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την ευτυχία που νιώθω να ζω σε μια χώρα», ανέφερε ο Χρήστος Παππάς, «όπου Χριστοφοράκος, Καράβελας, Γιάννος Παπαντωνίου, Καρχιμάκης, Τσουκάτος, Κοντομηνάς -αυτόν τον καναλάρχη που ευθύνεται και για τις τηλεδίκες στο κανάλι του-, όλους τους καταδικασθέντες στελέχη της ΝΔ για το δομημένο ομόλογο, μάλιστα με την κατηγορία και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, να ζω σε μια χώρα όπου Φλώρος και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Energa και Hellas Power, με συνηγόρους τούς κυρίους Βορίδη και Μαρκογιαννάκη, που κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του, χαρακτήρισε αρχιερέα της διαπλοκής τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση στην ουσία έχει χάσει τη λαϊκή εντολή και με εντολή Σαμαρά βάζει τους βουλευτές του τρίτου πολιτικού κόμματος στη φυλακή. Μίλησε για «εκμυστηρεύσεις του Άδωνι Γεωργιάδη» και είπε πως ο υπουργός Υγείας του έλεγε «προτιμώ ο γιος μου στα 16 του να είναι Χρυσαυγίτης παρά Συριζαίος» και του ζητούσε να του πούνε κάποια στιγμή.

Αφηγήθηκε πως ο πρόεδρος της Βουλής τον προσφωνούσε «Χρηστάρα» και ότι του έλεγε: «Ρε συ, πες στον Ηλία πως και εγώ και χειρότερα έλεγα όταν ήμουν μικρός, αλλά να πέσουν οι τόνοι».

Μίλησε για συνομιλίες του με τον κ. Τσιάρα, κατά τις οποίες γίνονταν σχόλια για το πρόσωπο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Επισήμανε ακόμη ότι η διαδικασία για την άρση ασυλίας των τριών είναι σε παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού διότι έχει παρέλθει η τρίμηνη προθεσμία από τότε που έγινε το αίτημα των εισαγγελικών αρχών.