«Θα σας πάμε στο δικαστήριο και θα σας ξεφτιλίζουμε με τα στοιχεία που έχουμε για δύο μήνες», υποστήριξε ο Γιάννης Λαγός στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε «άντρο της Δημοκρατίας» το Κοινοβούλιο και διερωτήθηκε γιατί δεν επιτρέπεται η είσοδος σε πολίτες.

«Μας περιφέρατε αλυσοδεμένους, νομίζοντας ότι θα φοβηθούμε. Σας είχα πει ότι μπλέξατε άσχημα μαζί μας, είμαστε άλλοι άνθρωποι υπερήφανοι και πιστοί σε αυτό που κάνουμε. Μας είχατε σαν να ήμασταν οι χειρότεροι κακούργοι ενώ οι χειρότεροι είναι έξω», είπε ο Γιάννης Λαγός απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους.

«Περιμένουμε τη δίκη μας», είπε ο Γιάννης Λαγός υποστηρίζοντας όμως πως αυτή δεν θα γίνει «γιατί αν κατέβουμε στο δικαστήριο με τα δήθεν ενοχοποιητικά στοιχεία θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος». «Στήσατε ένα γελοίο πράγμα», είπε.

«Αν έχετε τα κότσια, πηγαίνετε μας σε δίκη», είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ενοχοποιητικά στοιχεία που βρήκε η Αντιτρομοκρατική στο σπίτι του. «Έτριψα στα μούτρα σας αυτό που εκπροσωπείτε».

Ευχαρίστησε τη μητέρα του και την σύντροφό του, για τις οποίες, όπως είπε, τράβηξαν όλο αυτό μόνο επειδή είναι συγγενείς του.

Ο Γιάννης Λαγός χαρακτήρισε Σέρλοκ Χολμς τον βουλευτή Κώστα Τριαντάφυλλο και είπε ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει η εισβολή, όπως τη χαρακτήρισε, της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του. Μάλιστα, είπε ότι η αστυνομία κάνει τα πάντα για να μη γίνει γνωστή η αλήθεια.