Στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, η οποία θα συνεδριάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, παρέπεμψε για τις τελικές αποφάσεις ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σήμερα την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ.

Στην εισήγησή του ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως δεν υπέβαλε την παραίτησή του στα όργανα του κόμματος την Κυριακή των ευρωεκλογών, καθώς έπρεπε να προασπίσει την απρόσκοπτη κίνηση και λειτουργία του κόμματος και τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ.

«Από την πρώτη μου δήλωση την Κυριακή εξάλλου παρέπεμπα στις κομματικές διαδικασίες. Το άλλο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή όπου θα υποβάλω την παραίτηση μου και εκεί θα αποφασιστεί αν θα πάμε σε διαρκές ή έκτακτο συνέδριο», σημείωσε.

Η σύγκληση του διαρκούς συνεδρίου θεωρείται δεδομένη μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Το πρώτο δίωρο της συνεδρίασης είχαν τοποθετηθεί 5 με 6 στελέχη και βουλευτές, που απέδωσαν το αρνητικό αποτέλεσμα στο «θολό» πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε η ΔΗΜΑΡ. «Το ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, στέρησε από τη ΔΗΜΑΡ το να διατυπώσει καθαρό μήνυμα και οι ψηφοφόροι το προσπέρασαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ηγετικό στέλεχος του κόμματος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ως ένα ακόμη σημείο για τη μεγάλη ήττα της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε και η υποβάθμιση του ευρωπαϊκού χαρακτήρα του κόμματος, συστατικό στοιχείο της συγκρότησής του. Το τρίτο σημείο αφορά στην εμφανή έλλειψη συνεκτικότητας στο εσωτερικό του κόμματος, με συνέπεια να μην εμφανίζει ενιαία εικόνα.

Σημειώνεται πως από τη σημερινή -εν εξελίξει- συνεδρίαση στην Αγίου Κωνσταντίνου απουσιάζουν οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι έχουν ασκήσει έντονη κριτική στον κ. Κουβέλη για τους χειρισμούς του μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση συνεργασίας.

Μάλιστα, ο Γρηγόρης Ψαριανός, μιλώντας σήμερα στο Βήμα 99,5, ανέφερε πως δεν πήγε στη συνεδρίαση να μην ακούσει τις «κωλοτούμπες των συντροφάκων του».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής και αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα.