«Έχει γίνει ποτέ σοβαρή προγραμματική συζήτηση για την κεντροαριστερά, πώς θα κάνουμε την κεντροαριστερά όταν δεν έχουμε κάνει μια σοβαρή συζήτηση για τα ΣΔΙΤ, τα περιβαλλοντικά θέματα;», διερωτήθηκε την Πέμπτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, για να προσθέσει: «Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει μόνος, πρέπει να στραφεί στο κέντρο, και η ΝΔ πρέπει να στραφεί στο κέντρο».

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Καμίνης έκανε επίσης λόγο για συμφωνία του δήμου Αθηναίων με την ΕΛ.ΑΣ. για να υπάρχει ευταξία στην πόλη, με υπαλλήλους του δήμου και αστυνομικούς να ξεκινούν περιπολίες για να επιβάλλουν πρόστιμα στην Αθήνα.

Όσον αφορά τις προεκλογικές αφίσες, δήλωσε ότι έως τώρα ο δήμος έχει κατεβάσει 35.000 αφίσες από την πόλη. «Είναι λυπηρό που κάποιοι προεκλογικοί σχηματισμοί έκαναν προεκλογική εκστρατεία με τη μέθοδο της αφίσας», εξήγησε.

Ο κ. Καμίνης εξήγγειλε ότι «σε όποιους τομείς χρειάζεται θα πάμε σε συνεργασία με ιδιώτες, εγγυόμαστε ότι κανένας εργαζόμενος του δήμου δεν θα χάσει τη δουλειά του» τονίζοντας ότι το 2015 θα συνταξιοδοτηθεί το 2015 το μισό προσωπικό του δήμου.

Εξήγησε ότι το Πεδίον του Άρεως ανήκει στην περιφέρεια και ότι είναι μια ανοιχτή πληγή. «Θέλουμε τη διαχείριση του, αλλά και πόρους», σημείωσε.

Για το γήπεδο της λεωφόρου τόνισε ότι «και η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης ενδιαφέρονται για την επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Από τη στιγμή που αυτό είναι τεχνικά εφικτό, ο δήμος θα εκδώσει κάθε απαραίτητη άδεια και θα δούμε τι θα γίνει στο Βοτανικό που θα γίνει ένα καταπληκτικό πάρκο».

«Απ’ ό,τι βλέπω θα είναι η τελευταία μου θητεία», παρατήρησε ακόμη, ενώ ξεκαθάρισε ότι «το gay pride θα γίνει και υπό την αιγίδα και του δήμου Αθηναίων και εγώ θα είμαι εκεί».