«Δε θέλαμε το δήμο από ματαιοδοξία. Πλέον, ακόμη κι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμβάλλουμε με δημιουργικό τρόπο για το καλύτερο στις γειτονιές της Αθήνας», τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Το «αουτσάιντερ» των δημοσκοπήσεων που μπήκε στο δεύτερο γύρο για τη διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, τόνισε: «Το πιο εύκολο πράγμα είναι να καβαλήσει κανείς το καλάμι. Εγώ έχω τις άγκυρες αλλά πάντοτε υπάρχουν αυτοί οι τύποι».

Ερωτηθείς για το αν θα παραμείνει δημοτικός σύμβουλος της πρωτεύουσας ή (σε περίπτωση εκλογών) δοκιμαστεί, υποστήριξε ότι δε γνωρίζει πως θα έρθουν τα πράγματα. «Η συγκυρία αλλάζει διαρκώς και εγώ δεν ξέρω πως θα είναι τα πράγματα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια γενιά στελεχών που δεν μπορεί να πετάξει εύκολα στα σύννεφα».

Πάντως, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: «Ό,τι κριτική άσκησα στον κ. Καμίνη, την έκανα γιατί τη θεωρούσα πραγματική. Δεν ήθελα να μπω σε μια εικόνα απαξίωσης. Είναι στο χέρι του κ. Καμίνη να αποδείξει ότι μπορεί να είναι καλύτερος δήμαρχος. Εμείς θα τον ελέγχουμε».

Πάντως, μετά τις αναφορές του δημάρχου ότι αν του το επέτρεπε ο Καλλικράτης, θα του έδινε αντιδημαρχία, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε: «Δε νομίζω ότι θα δεχόμουν γιατί έχουμε πολύ μεγάλες πολιτικές διαφορές. Ο κ. Καμίνης είχε μία πολιτική κατεύθυνση και δε βοήθησε και τον δήμο». Γι’ αυτό, όπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης, πρέπει να δείξει ένα άλλος ύφος στην άσκηση των καθηκόντων».