«Η ΔΗΜΑΡ απειλείται με εξαφάνιση και φταίει ο Φώτης Κουβέλης»

Τα λάθη που οδήγησαν στην ήττα καταγράφει ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος


ΠΟΛΙΤΙΚΗΕΚΛΟΓΕΣ 2014
11:42
27/05/2014
«Η ΔΗΜΑΡ απειλείται με εξαφάνιση και φταίει ο Φώτης Κουβέλης»
9
loading

Τα λάθη που οδήγησαν στην συρρίκνωση τη Δημοκρατική Αριστερά καταγράφει ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την απορρόφηση της ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με τίτλο «ΔΗΜΑΡ: τις πταίει για τη συντριβή», ο κ. Παπαδόπουλος αποδίδει στην ηγεσία την ευθύνη για την δεινή ήττα που υπέστη το κόμμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα τρία λάθη που οδηγούν τη ΔΗΜΑΡ στην εξαφάνιση είναι τα εξής:

1. Η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση για το ζήτημα της ΕΡΤ «ενώ το προηγούμενο βράδυ είχαμε συμφωνήσει στη λύση, με αποτέλεσμα κανείς τελικά να μην καταλάβει τι ακριβώς συνέβη. Όπως σημειώνει «η επιλογή εκείνη οδήγησε σε απώλεια του 50% των ψηφοφόρων».

2. «Αμέσως μετά την αποχώρηση αφήσαμε παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση το ακροατήριο μας».

3. «Το αποκορύφωμα της καθοδικής μας πορείας ήταν η κατηγορηματική μας άρνηση να συζητήσουμε με τους 58 αγωνιώντες συμπολίτες μας, που είχαν πάρει την πρωτοβουλία να καλέσουν σε διάλογο τα κόμματα της Κεντροαριστεράς. και όχι μόνο αρνηθήκαμε, αλλά αντ' αυτών επιλέξαμε να συζητούμε με ότι πιο παλαιοκομματικό είχε "ξεβράσει" το ΠΑΣΟΚ».

«Αισθανόμαστε βαθιά πικρία που βλέπουμε το κόμμα μας να απειλείται με εξαφάνιση, γνωρίζοντας ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη και στην ηγετική ομάδα που εκ των πραγμάτων απέτυχαν», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Υποστηρίζει δε ότι «πρέπει άμεσα να ανοίξει ο διάλογος με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Με τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ) αλλα και με τα πρόσωπα που είναι πολιτικά ανέστια (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Ραγκούσης, Γιαννίτσης, Αλέκος Παπαδόπουλος) και με αυτοδιοικητικούς παράγοντες». «Εκτός αν επιθυμεί να απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ!», καταλήγει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Vaggelis

  Δεν αρνουμαστε την υπαρξη αγαστών προθέσεων απο τον Κ Φωτη. Μα δεν αρκεί. Πρεπει να πειθεις κιολας. Κιο κυρ Φωτης δεν τοχει. Πολλα τα λαθη αλλα και αδύναμη ηγεσία να ορθωθεί να αντιμετωπισει τα φλεγοντα θεματα. Δημάρ λυπούμεθα αλλα το αποτέλεσμα της κάλπης για σας ειναι δίκαιο, συμφωνούμε?

 2. avatar Αθάνατα ΜΜΕ

  Ναι, σας πείραξε τώρα ο Κουβέλης, τότε που τα ψήφιζε όλα τον είατε στο 7%! Ανωμαλία....

 3. avatar Ανδρεας

  Εεετσι , ο μέλλων γαμπρός εοτοιμάζει έδαφος για τον μέλλον μπατζανάκη !

 4. avatar ΑΝΕΡΓΟΣ

  Δεν θα σώζεται το κόμμα σας με τιν ρεπουση μέσα.

 5. avatar M.L Gore

  Σκέτη απόλαυση ...

 6. avatar Χριστίνα

  Κολλητός της Διαμαντοπούλου,προσεχώς γαμπρός της Ντόρας,πρώην στενός συνεργάτης του Κουβέλη.
  Με ποιά από τις τρεις ιδιότητες μιλάει?

 7. avatar Tsouxtra

  ρόσωπα που είναι πολιτικά ανέστια...δηλαδή τα άστεγα του ΠΑΣΟΚ ! Να σας φτύσω τώρα....ή να περιμένω την επόμενη θρασύτατη δήλωσή σας ? Για την ώρα....φαγωθείτε !

 8. avatar kosaitis

  στηρίξατε την οικουμενική και εξαερωθήκατε ,καλά να πάθετε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει