Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά το χαμηλό ποσοστό που κατέγραψε το κόμμα στις ευρωεκλογές της Κυριακής. Η εκλογική αποτυχία έφερε και γκρίνιες, ενώ στελέχη της ΔΗΜΑΡ διασταυρώνουν ακόμη και δημόσια τα ξίφη τους.

Αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, και του στελέχους του ίδιου κόμματος, Δημήτρη Χατζησωκράτη, με αφορμή την πρωινή τοποθέτηση του πρώτου στο Mega. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του σταθμού, ο κ. Οικονόμου τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η παραίτηση Κουβέλη δεν είναι το μόνο που ζητάω».

«Ο κ. Οικονόμου έχει μια έμφυτη αμετροέπεια. Βιάζεται γενικά», απάντησε από τον ίδιο σταθμό λίγο αργότερα ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, αφήνοντας αιχμές για την απόφαση του κ. Οικονόμου να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής. «Μας ταλάνιζε 2-3 μήνες με την αυτοπρότασή του και μας άφησε στα κρύα του λουτρού», πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου επανήλθε στο θέμα, μιλώντας στη συνέχεια στο Star, και τόνισε πως ο κ Χατζησωκράτης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. «Θα του συνιστούσα να ζητήσει καταρχάς ένα συγγνώμη από τον κόσμο της Δημοκρατικής Αριστεράς γι’ αυτό το αποτέλεσμα που υπήρξε και να πω ότι η θρασύτης ποτέ δεν τελειώνει, μάλιστα, από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν και το μέτρο», ανέφερε, ενώ επισήμανε ότι καλό θα είναι να σιωπούν κάποιοι, «γιατί προσπαθούμε να βρούμε μία λύση».