Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς στις κάλπες της Κυριακής εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής από τα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σήμερα πρωτίστως χρειαζόμαστε να ενώσουμε το έθνος που κάποιοι το διχάζουν στην ξεπερασμένη βάση μνημόνιο – αντιμνημόνιο. «Είναι επιβεβλημένη η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, με στόχο της διεύρυνση της εθνικής προσπάθειας που κάνουμε ως κυβέρνηση συνεργασίας», τόνισε ακόμη.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η κραυγαλέα αποτυχία των exit polls λειτούργησε ευεργετικά για τη δημοκρατία. «Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτηση να θεωρηθούν οι σημερινές εκλογές δημοψήφισμα. Από το συνδυαστικό αποτέλεσμα προκύπτει η καθαρή απόρριψη του εκβιασμού Τσίπρα. Η οροφή του ΣΥΡΙΖΑ του 2012 είναι δεδομένη. Η τεχνική πόλωση άφησε αδιάφορη την πλειοψηφία των πολιτών», επισήμανε.

«Η κοινωνία μας έστειλε ισχυρά μηνύματα που τα καταλαβαίνουμε», τόνισε ακόμη για να συμπληρώσει πως «βγάζουμε επιτέλους το κεφάλι μας από το νερό, μπορούμε να αναπνεύσουμε ξανά ως χώρα. Είναι δική μας υποχρέωση και προσωπικά δική μου να εξασφαλίσουμε το θετικό πρόσημο της σταθερής πορείας».

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως το ποσοστό διέψευσε τις επιθυμίες των αντιπάλων της παράταξης και της σταθερότητας, παρατηρώντας πάντως πως το μέγεθος της παράταξης δεν χωράει στα σημερινά ποσοστά.

«Η πόρτα της συνεργασίας και της συσπείρωσης είναι πάντα ανοιχτή», τόνισε ακόμη και πρόσθεσε: «Κερδίζουμε ξανά τη θέση που μας αξίζει μέσα στην Ευρώπη».