«Παρ’ ότι η ΝΔ σημείωσε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλειονότητα των περιφερειών και δήμων, αυτό δεν προσφέρεται για κανενός είδους θριαμβολογίες» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Πρόσθεσε πως η ΝΔ στον β’ γύρο θα στηρίξει στην περιφέρεια Αττικής τον Γιάννη Σγουρό και στον δήμο Αθηναίων τον Γιώργο Καμίνη, λέγοντας ότι:

«Θα ήταν ποτέ δυνατόν να στηρίξουμε κάποιον που ζητάει την ψήφο των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανατροπή της κυβέρνησης; Θα ήταν δυνατόν να στηρίξει ποτέ η κυβέρνηση έναν τέτοιο υποψήφιο;».

Ανέφερε ακόμη ότι «για παράδειγμα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αν είχε περισσότερο χρόνο, θεωρούμε ότι θα έφερνε καλύτερο αποτέλεσμα. Από την αρχή, ένα μέρος αυτοδιοικητικών στελεχών της ΝΔ επέλεξε να συνεργαστεί με τον κ. Σγουρό και, εξ αντικειμένου, αυτό δυσχέραινε από την αρχή την επιλογή των ψηφοφόρων της ΝΔ. Στον δήμο της Αθήνας, η ΝΔ πλήρωσε έναν γαλάζιο διχασμό. Άν αθροίσετε τα ποσοστά του κ. Σπηλιωτόπουλου και του κ. Κακλαμάνη, η ΝΔ θα μπορούσε να είναι όχι μόνο στον β’ γύρο, αλλά και πρώτη στον β’ γύρο», επισήμανε.