Μετά τη δημοσίευση των πρώτων επισήμων αποτελεσμάτων, που τον φέρουν στην τρίτη θέση στον σημερινό πρώτο γύρο για τον δήμο του Πειραιά, ο υποψήφιος με τον συνδυασμό του «Λιμανιού της Αγωνίας» Θοδωρής Δρίτσας, έφθασε στο Κεντρικό Εκλογικό του Κέντρο, στην πλατεία Τερψιθέας και προέβη σε δηλώσεις.

Με φανερή την κατήφεια για το εκλογικό ποσοστό, που δεν του εξασφαλίζει την παρουσία του στον β’ γύρο, ο Θοδωρής Δρίτσας απευθύνθηκε στους παρόντες δημοσιογράφους και σε αρκετούς ψηφοφόρους κι υποστηρικτές του, που είχαν συγκεντρωθεί στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, για να του συμπαρασταθούν:

«Δώσαμε έναν τίμιο αγώνα για την πόλη μας, παλέψαμε για να αλλάξει ο Πειραιάς για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών τού Πειραιά, μας τίμησε, ενέκρινε το πρόγραμμά μας και το μήνυμά μας. Είναι μεγάλο ποσοστό! Τους ευχαριστούμε, υποσχόμαστε ότι αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε αποτελούν διαρκή οδηγό για τη δράση μας για τον Πειραιά. Οργανωμένα συμφέροντα αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά στην πόλη μας ισχυρά. Και μάλιστα με δύο εκδοχές. Το προηγούμενο διάστημα εξηγήσαμε με κάθε δυνατό τρόπο τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για την πόλη και τους κατοίκους της μια επόμενη δημοτική Αρχή, είτε υπό τον κ. Μιχαλολιάκο, είτε υπό τον κ. Μώραλη και σε αυτό επιμένουμε. Οφείλουμε επίσης να εκφράσουμε την ανησυχία μας γιατί σε αυτές τις εκλογές, ο Πειραιάς έζησε στιγμές ντροπής για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας. Καταγράφηκαν γεγονότα που θέτουν θέμα νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τον Πειραιά, την Περιφέρεια, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός και οι πολίτες του Πειραιά, δικαιούνται ένα άλλο μέλλον. Και θα το διεκδικήσουμε μαζί τους».
Ο κ. Δρίτσας πρόσθεσε πως τα επόμενα λεπτά, σκοπεύει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον κ. Μιχιαλολιάκο όσο και με τον κ. Μώραλη γιατί όπως τόνισε «αυτό μας επιτάσσει η αντίληψή μας για τη Δημοκρατία».
Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ- ΜΠΕ, σχετικά με το ενδεχόμενο να απευθύνει στους ψηφοφόρους του μήνυμα στήριξης ενός από τους κυρίους Μώραλη και Μιχαλολιάκο, ο κ. Δρίτσας δήλωσε ότι η όποια απόφαση για τη στάση που θα τηρήσει η παράταξή του θα αποφασισθεί από τη συνέλευση των υποψηφίων του συνδυασμού.