Πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου των Γεφυρών (Δημιουργία ξανά!, Δράση) καθώς και του ψηφοδελτίου της κίνησης «Δημιουργούμε μαζί» για την Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τον Θάνο Τζήμερο.

Στην παρουσίαση απηύθυνε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο Γκυ Φερχόφσταντ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και υποψήφιος Πρόεδρος την Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Φερχόφσταντ αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα:«Πρέπει να χτίσουμε Γέφυρες πάνω από την καταστροφή του παρελθόντος, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που και οι δύο φέρουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση της Ελλάδας σήμερα, και να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο των άκρων, τόσο από δεξιά όσο και από αριστερά, που δεν έχουν να προσφέρουν καμία λύση παρά μόνο λαϊκισμό και απόρριψη. Παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Και εννοώ μία καλύτερη Ευρώπη, πιο αλληλέγγυα, όχι αυτή που έκανε πολύ λίγα, πολύ αργά. Στις 25 Μαΐου να στείλουμε στην Ευρώπη τη φωνή της μεταρρύθμισης στην Ελλάδα!».

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε «Οι Δημοκράτες Φιλελεύθεροι Πολίτες που πιστεύουν στην ανάγκη περισσότερης Ευρώπης αλλά όχι αυτής της Ευρώπης, έχουν επιτέλους μια ισχυρή επιλογή για την ευρωκάλπη. Με τις “Γέφυρες” στέλνουν μήνυμα για μικρότερο , μη πελατειακό κράτος, λιγότερους φόρους και στήριξη στους παραγωγικούς, δημιουργικούς Έλληνες. Το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι σταθερότητα ή αστάθεια, αλλά αν θα σταματήσει ή όχι η εξόντωση της μεσαίας τάξης από το πελατειακό κράτος».

Ο Πρόεδρος της Δημιουργίας, ξανά! και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργούμε μαζί» για την περιφέρεια Αττικής Θάνος Τζήμερος, δήλωσε: «Η θεσμός της Περιφέρειας θα γίνει το κεντρικό διοικητικό κύτταρο της Ενωμένης Ευρώπης, αυτής για την οποία θα αγωνιστούμε και στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες. Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να ξεκινήσει την επανάσταση της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού με υιοθέτηση της πληροφορικής σε όλες τις δραστηριότητές της, με τόνωση της νεανικής επιχειρηματικότητας, με επαγγελματικό επαναπροσανατολισμό των ανέργων του τριτογενή τομέα σε πρωτογενείς παραγωγικές δραστηριότητες, με ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου της Αττικής, με στέρεο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, και, κυρίως, με έργα υποδομής που δεν θα δημιουργήσουν πρόσκαιρες μόνο θέσεις, κακοπληρωμένων συνήθως, εργατών αλλά το υπόβαθρο για μακροχρόνια ανάπτυξη».

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης υποψήφιοι ευρωβουλευτές των Γεφυρών και περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Δημιουργούμε μαζί».

Το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών και τα βιογραφικά των υποψηφίων

Νικος Αλυφαντής

Γεννήθηκε στην Αίγινα όπου ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Bοlοgna, στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Στην Ελλάδα εργάστηκε από το 1981 σε τεχνικές και μεταποιητικές-εξαγωγικές εταιρείες αγροτικών προϊόντων, ενώ από το 2002 έχει τη δική του εξαγωγική ΟΕ στον ίδιο κλάδο. Η τρίτη του ιδιότητα είναι εκείνη του αγρότη, καθώς καλλιεργεί στην ιδιαίτερη του πατρίδα τα τοπικά φυστίκια. Είναι παντρεμένος με την φαρμακοποιό Ευγενία Αλυφαντή και έχουν τρεις γιούς.

Μαρία Αρτέμη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Είναι κάτοχος πτυχίου του Οικονομικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Drexel των ΗΠΑ στις Δημιουργικές Τέχνες στον χώρο της Θεραπείας. Έζησε στις ΗΠΑ από το 1992 ως το 2006 όπου και εργάσθηκε στον χώρο της ψυχικής υγείας. Σήμερα είναι επιστημονική συνεργάτης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής και συμμετέχει στο πρόγραμμα « Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά», εκπρόσωπος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Χοροθεραπείας. Μιλάει γαλλικά και αγγλικά.

Διονύσιος Βενιεράτος

Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Πήρε πτυχίο Φυσικής από το Παν/μιο Αθηνών (1972), DEA (1974) Βιοφυσικής και Διδακτορικό (1977) των Παν/μίων Παρισίων 11 και 6. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Ελεύθερο Παν/μιο Βρυξελλών (1976-77) και στο ΚΦΕ «Δημόκριτος» (1980-81). Από 1981 εργάστηκε ως μέλος ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, της οποίας πήρε και το πτυχίο το 1987. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής από 2000. Άσκησε την Ιατρική ως Γενικός Ιατρός στο ΙΚΑ (εως το 1997) και από τότε στο ιδιωτικό του ιατρείο. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά και είναι έγγαμος με 3 παιδιά.

Άννα Γαρίδου

Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Πήρε πτυχίο Φαρμακευτικής από το Παν/μιο Θεσσαλονίκης το 1981 και μεταπτυχιακό Τίτλος από την Υγιεινομική Σχολή Αθηνών το 1983. Στη συνέχεια, πτυχίο Ιατρικής του Παν/μίου Αθηνών το 1987 και διδακτορικό 1996. Πήρε την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας το 1997 και εργάστηκε ως υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας από το 1988 ως 2003. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο ως Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά και είναι έγγαμη με 2 παιδιά.

Αρετή Γεωργιλή

Πτυχιούχος Αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, είναι επαγγελματίας της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων τα τελευταία 23 χρόνια, στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Ιδρυτικό μέλος του concept βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2011 στην Αθήνα.Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Hellenic Start Up Association).

Διανέλος Γεωργούδης

Γεννήθηκε στην Βραζιλία το 1956. Έζησε στο Βόλο και την Αθήνα και σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανολόγος στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης.Το 1981 μετανάστευσε στην Κόστα Ρίκα όπου δίδαξε και μετά από τρία χρόνια, με τους καλύτερους φοιτητές του και με μηδενικό κεφάλαιο, δημιούργησαν την εταιρεία λογισμικού TecApro, και αργότερα την εταιρία τεχνολογίας και υπηρεσιών για το διαδίκτυο Hermes-Soft. Και οι δυο εταιρίες συνεχίζουν να υπάρχουν και απασχολούν σήμερα πάνω από 100 εργαζόμενους. Το 2002 γύρισε στην Ελλάδα και ζει με την σύζυγό του και την κόρη του στον Βόλο συνεχίζοντας την σχέση με τις εταιρείες στο εξωτερικό. Μιλάει αγγλικά, ισπανικά, και γερμανικά.

Ερμέλα Γιάννα

H Ερμέλα Γιάννα είναι υποψήφια διδάκτωρ των οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα Αριστεία για τη μελέτη των δημοσίων οικονομικών και του άτυπου κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Πήγε σχολείο στον Υμηττό και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και αργότερα στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Έκανε την πρακτική της άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Αλβανικά και Ελληνικά.

Γιώργος Γιαννούλης-Γιαννουλόπουλος

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα, από οικογένεια με ρίζες από τη Σμύρνη, τη Θεσσαλία και την Εύβοια. Σπούδασε Οικονομικά και Ανάπτυξη στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και στην École des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι. Κατοικεί στην Αθήνα, στα Πατήσια. Έχει σπουδάσει, ζήσει και εργαστεί σε αρκετές χώρες: Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Πορτογαλία.

Εργάζεται τα τελευταία είκοσι χρόνια ως οικονομολόγος, ειδικός εμπειρογνώμονας επενδύσεων αειφόρου ανάπτυξης. Ασχολείται ακόμα με τον σχεδιασμό και τη διεύθυνση εθνικών και ευρωπαϊκών έργων έρευνας και ανάπτυξης και καινοτόμων επενδύσεων στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση, το περιβάλλον και στις νέες τεχνολογίες. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι αντιπρόεδρος της πολιτικής κίνησης “Δημιουργία, ξανά!”.

Θωμάς Γιτόπουλος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές και Oικονομικές επιστήμες στο Ηνωμένο Βασίλειο (University of Newcastle upon Tyne) και το μεταπτυχιακό του είναι στους θεσμούς και τις λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εργάζεται ως καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Πολιτικής Οικονομίας στο Κολέγιο DEI στη Θεσσαλονίκη. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε θέματα επιχειρηματικότητας στο Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού.

Αλεξάνδρα Γυαλίστρα

Γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ελλάδα, Ελβετία και Γερμανία. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και Βυζαντινολογία στο Πανεπιστήμιο Μονάχου, και έκανε το Διδακτορικό της στη Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Κλάγκενφουρτ. Εργάστηκε ως λέκτωρ στο ίδιο Πανεπισήμιο, και ως λέκτωρ και επιμελήτρια στο Ινστιτούτο Βυζαντινολογίας, Βυζαντινής Ιστορίας της τέχνης και Νεοελληνικών του Πανεπιστημίου Μονάχου. Γνωρίζει Γαλλικά, Γερμανικά, Αγγλικά και Ιταλικά.

Από το 1996 είναι διοργανώτρια καλλιτεχνικών δρώμενων, συναυλιών και περιοδειών στην κεντρική Ευρώπη και την Ελλάδα.

Δημήτρης Διονυσόπουλος

Γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης και από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και εξειδικεύτηκε στην Ογκολογία για 4 χρόνια σε νοσοκομεία του Παρισιού. Τον Νοέμβριο του 2009 επέστρεψε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στη Βέροια.

Από τον Ιούνιο 2010 μέχρι σήμερα, εργάζεται ως Επιμελητής στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και τον Ιούλιο 2012 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στη μοριακή ογκολογία του καρκίνου του λάρυγγα. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

Ανδρονίκη Ευγενίδου

Γεννήθηκε το 1968 στον Πειραιά όπου μεγάλωσε και κατοικεί. Μετά την αποφοίτησή της από το Ράλλειο Λύκειο εργάζεται στον τομέα νέων τεχνολογιών. Αποφοίτησε από σχολή ηλεκτρονικών υπολογιστών και έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στη διοίκηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στις πωλήσεις και στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. Από το 1994 είναι υπεύθυνη πωλήσεων και έχει μετοχική συμμετοχή σε Ελληνική εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Μιλάει Αγγλικά. Είναι διαζευγμένη, μητέρα μιας κόρης 23 ετών που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο.

Αρετή Ιωάννου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Τελείωσε το Β Αρσάκειο Ψυχικού και στη συνέχεια την Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ.

Για πάνω από 20 χρόνια, απασχολήθηκε με το έργο του Μετρό της Αθήνας, στην τεχνική επίβλεψη και διοίκηση, στο συμβατικό και οικονομικό έλεγχο και στην παρακολούθηση της χρηματοδότησης από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία. Γνωρίζει καλά Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά και λιγότερο καλά Γερμανικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένη και έχει δυο γιους. Πιστεύει στην υποχρέωση των πολιτών να συμμετέχουν στην πολιτική για μια Ευρώπη ενωμένη, ανεκτική, φιλελεύθερη και οργανωμένη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Γεώργιος Καισάριος

Είναι οικονομικός αρθρογράφος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά και μένει στην Αθήνα.

Γιώργος Καραβάνας

Μοριακός Βιολόγος, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο. Γεννήθηκε στη Λάρισα και είναι σήμερα 42 ετών. Έζησε, σπούδασε κι εργάστηκε ως ερευνητής για 10 χρόνια συνολικά, σε Ουγγαρία, Γαλλία και Ολλανδία. Στην Ελλάδα δίδαξε σε τμήματα ΤΕΙ και Πανεπιστημίων για 4 χρόνια και στη συνέχεια ίδρυσε δική του εταιρία στον κλάδο της βιοϊατρικής, όπου εργάζεται τα τελευταία 7 χρόνια. Είναι παντρεμένος με την Αθηνά Μπιώτη κι έχουν μαζί δύο παιδιά.

Μαριλύν Καρώνη

Γεννήθηκε στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 1965 από γονείς ελληνικής καταγωγής. Σε μικρή ηλικία ήρθε στη Ελλάδα όταν προσφέρθηκε στον πατέρα της η θέση του ομοσπονδιακού προπονητή ιστιοπλοΐας. Μεγάλωσε στη Γλυφάδα και αποφοίτησε από την Ελληνο-Γαλλική Σχολή Αθηνών ( LFH). Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και έχει πτυχίο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου. Ήταν στέλεχος της γαλλικής τράπεζας CCF στην Αθήνα και αργότερα, λόγω της παράλληλης και πολύχρονης ενασχόλησής της με τον χορό, άνοιξε τη δική της σχολή. Είναι ιδιοκτήτρια, μαζί με τον σύζυγό της, μιας ξενοδοχειακής μονάδας στην Πάρο. Εκτός από τις δύο μητρικές της γλώσσες, μιλάει και αγγλικά. Έχει δύο παιδιά, 21 και 18 χρόνων.

Σπύρος Κιτσινέλης

Φυσικοχημικός ερευνητής και επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Έχιμε της Ιαπωνίας. Εκτός από τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα έχει μια διεθνή πορεία που περιλαμβάνει 15 χρόνια σε διάφορα ερευνητικά κέντρα της Βρετανίας, Ιαπωνίας, Ολλανδίας και Γαλλίας.

Παράλληλα ασχολείται εντατικά με την προώθηση της επιστήμης στην κοινωνία εντός και εκτός συνόρων. Τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιείται ως ομιλητής στο TEDxAcademy, επιστημονικός παρουσιαστής σε τηλεοπτικές εκπομπές και αρθρογράφος στο Protagon.gr.

Συμμετέχει στις ευρωεκλογές διότι θέλει περισσότερη επιστήμη στην πολιτική και να μετατρέψει τις εμπειρίες του στο εξωτερικό σε συνεισφορά για την χώρα του.

Φώτης Κοκοτός

Προέρχεται από το χώρο του τουρισμού και των κατασκευών στο Λασίθι, όπου έχει κάνει την καριέρα του.

Έχει πτυχία φυσικών επιστημών και μηχανικής περιβάλλοντος, με ειδίκευση στη διαχείριση νερού. Ασχολείται επαγγελματικά με μελέτες και κατασκευές ξενοδοχείων, σπα, και παραθεριστικών κατοικιών, ενώ είναι και μέλος της Marketing Greece και του ΣΕΤΕ. Είναι πατέρας τριών μικρών κοριτσιών.

Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος

Σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα διοίκησης, οργάνωσης και τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών, τ. Λέκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με πολυετή επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα και πολιτική αρθρογραφία έξω από κομματικές παρωπίδες. Πατέρας 3 παιδιών, 39 ετών, με καταγωγή πατέρα από Βόλο και Μεσενικόλα Καρδίτσας και μητέρας από Πειραιά και Λεωνίδιο Αρκαδίας, μεγάλωσε στον Πειραιά και διαμένει στη Δροσιά Αττικής. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

Μαργαρίτα Κουκουτσάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και εργάζεται σε ιδιωτική τεχνική εταιρεία. Ασχολείται ενεργά με την Action Aid, ενώ είναι επίσης μέλος του συλλόγου Ελπίδα και του συλλόγου των Αθηναίων.

Είναι πρόεδρος του παραρτήματος Αθήνας της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών από το 2000, και διετέλεσε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 2002 ως το 2006. Είναι μητέρα δύο κοριτσιών.

Δημήτρης Κουλέτσης

Γεννήθηκε στο Καλαμαρά Μεσσηνίας το 1954, το οποίο επισκέπτεται συχνά και όπου και συνεχίζει να ασκεί τα εκλογικά του δικαιώματα. Εργάστηκε σχεδόν 40 χρόνια στη Τράπεζα CITIBANK Ελλάδος, στην Αθήνα, όπου απέκτησε μακρά εμπειρία ως Διευθυντής Καταστήματος.

Ηλίας Κώνστας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός του George Washington University κατέχοντας και μεταπτυχιακό σε Engineering Management από το ίδιο πανεπιστήμιο. Εργάστηκε στις ΗΠΑ και στη Γερμανία σε συστήματα συγκοινωνιών με ειδίκευση σε σιδηροδρομικά μέσα σταθερής τροχιάς. Στην Ελλάδα απασχολήθηκε στον τομέα των συγκοινωνιών σε εταιρίες όπως η Athens International Airport, Αττικό Μετρό και Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.. Το 2004 ανέλαβε προϊστάμενος του τμήματος συντήρησης των οχημάτων τραμ στην ΤΡΑΜ Α.Ε. και από το 2012 προΐσταται του τομέα βαριάς συντήρησης των οχημάτων μετρό στη ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ-ΗΣΑΠ. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Δημήτριος Σ. Λάιος

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1967 και μεγάλωσε στη Νότιο Αφρική και την Πάτρα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 1991 και από το 1992 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με ειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο.

Από το 1996 έως και το 2007 εργάστηκα ως Σύμβουλος Διοίκησης – Γενικός Διευθυντής στην εταιρεία «Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.» και την διετία 2007-2009 υπηρέτησε από τη θέση του Ειδικού Συμβούλου στον Υφυπουργό Εσωτερικών (Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) με αρμοδιότητα τα επιχειρησιακά προγράμματα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και «Διοικητική Μεταρρύθμιση». Από τον Ιανουάριο του 2013 είναι Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Δέσποινα Στειροπούλου και έχουν δυο παιδιά.

Πέτρος Λεύκοβιτς

Δραστηριοποιείται επί 25ετία ως στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων. Διετέλεσε επί μια 10ετία περίπου Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών Τηλεπικοινωνιών Cosmofon και εταιρειών νέων δραστηριοτήτων του ομίλου “Γερμανός”. Διετέλεσε επίσης Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης τομέα τηλεπικοινωνιών δικτύου καταστημάτων του ομίλου “Γερμανός”, Εμπορικός Διευθυντής των εταιρειών Cosmorom (Romania) και Ericsson (Hellas). Έχει εξειδικευτεί σε αναδιοργάνωση επιχειρήσεων, ανάπτυξη νέων επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, ανάπτυξη και διεύθυνση δικτύων λιανικής πώλησης, μάρκετινγκ και πωλήσεις. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων – Management στο Πανεπιστήμιο Lancashire και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBA από το Πανεπιστήμιο του Bradford. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά, είναι παντρεμένος με την Έφη Βενέτη και είναι πατέρας τριών παιδιών. Manager of the Year για τις χρονιές 2003 & 2004.

Δέσποινα Λιμνιωτάκη

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ομαδικές διεργασίες και Διομαδικές σχέσεις (Group Processes and Intergroup Relations) στο πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία. Παράλληλα, έκανε εκπαίδευση πάνω στη διαχείριση απώλειας (grief counseling). Εργάζεται ως ιδιώτης και συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων ή ημερίδων που αφορούν σε θέματα απώλειας, πένθους, μετατραυματικού στρες και ψυχοπαθολογίας της καθημερινής ζωής.

Λειτουργεί το Nursery School, ένα πρότυπο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στα αγγλικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας, βασισμένο στις αρχές και τις αξίες της Μοντεσσοριανής αγωγής.

Ηλίας Λοστρόμος

Γεννήθηκε στη Ροδεσία (την τωρινή Ζιμπάμπουε) όπου και σπούδασε Διαχείριση Ηλεκτρονικών Δεδομένων. Ήρθε στην Ελλάδα το 1972 και σύντομα βρέθηκε στον χώρο της εμπορικής ναυτιλίας, κυρίως ως ναυτιλιακός πράκτορας. Έζησε και εργάστηκε, διαδοχικά, στη Μεγάλη Βρετανία, τη Νιγηρία, τη Σανγκάη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η οικογένεια του ήλθε στην Ελλάδα από το 1994 και ο ίδιος δέκα χρόνια αργότερα. Κατοικεί πλέον μόνιμα εδώ, εργαζόμενος μέσω διαδικτύου με βάσεις δεδομένων και κάνοντας έρευνα και ανάλυση για διεθνείς εταιρείες.

Αντιγόνη Λυμπεράκη

Αντιπρόεδρος της Δράσης, καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Sussex.

Έχει διδάξει στη Κρήτη, στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι. Μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Παντείου και ακτιβίστρια της Αction Aid Hellas. Ήταν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δράσης/Δημιουργίας Ξανά τον Ιούνιο 2012.

Νίκος Μαυρίδης

Διδάκτορας του ΜΙΤ, και απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Είναι Ερευνητής στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, και Επ. Καθ. Έρευνας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Είναι ιδρυτής του Συνδέσμου Ρομποτικής και Αυτοματισμού της ΙΕΕΕ στα ΗΑΕ, και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Τεχνητής Νοημοσύνης. Έχει διδάξει παιδιά από περισσότερες απο τριάντα χώρες, και έχει δώσει περισσότερες από εκατό ομιλίες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων τριών TEDx, και μιας εισήγησης στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Mοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Ελλάδα, τα Εμιράτα, και την Ευρώπη.

Χρήστος Μπεζιρτζόγλου

Γεννήθηκε στη Αθήνα (1966) και ζει στις Βρυξέλλες με τη σύζυγο του και τα δύο παιδιά τους. Σπούδασε Φυσικός με εξειδίκευση στα Ηλεκτρονικά και τους Υπολογιστές. Στην Ελλάδα, δούλεψε δέκα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως εκπαιδευτής ενηλίκων και σύμβουλος επιχειρήσεων στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Το 1994 μετακόμισε στις Βρυξέλλες για να εργαστεί ως υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε θέσεις Γενικών Διευθύνσεων πολιτικών (Περιβάλλον, Ανταγωνισμός, Περιφερειακή πολιτική & Εξωτερικό εμπόριο) αλλά και συντονισμού πολιτικής (Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής & Ιδιαίτερο Γραφείο της Επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων). Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Έχει συγγράψει 4 βιβλία και δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Γεώργιος Μπήτρος

Ομότιμος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Έκανε προπτυχιακές σπουδές στην ΑΣΟΕΕ (πτυχίο 1963) και μεταπτυχιακές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (Διδακτορικό στα Οικονομικά, 1973). Επανήλθε στην Ελλάδα το 1976 και εργάστηκε στο Τμήμα Μελετών της Τραπέζης της Ελλάδος ως Επιστημονικός Συνεργάτης μέχρι το 1979, οπότε απεχώρησε, διότι εξελέγη καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ. Έχει δημοσιεύσει εργασίες του σε πολλά από τα πιο αναγνωρισμένα περιοδικά του εξωτερικού, υπήρξε για δύο συνεχή χρόνια Επιστημονικός Συνεργάτης του National Bureau of Economic Research, έχει συμμετάσχει ως μέλος σε διάφορες επιτροπές και συμβούλια, όπως, το Εθνικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Έρευνας και το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Είναι εκδότης για την Ευρώπη του περιοδικού Journal of Economic Asymmetries, συνεργάζεται ως κριτής με οικονομολογικά περιοδικά και ερευνητικούς οργανισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού, και έχει εκτεταμένη πρακτική πείρα από τη συμμετοχή του σε διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Γεωργία Πανοπούλου

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα, στα Εξάρχεια. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Paris V – René Descartes και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (DESS) στην Πολιτική Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Paris I – Panthéon Sorbonne.

Έχει εργαστεί στον κλάδο της επικοινωνίας και της διαφήμισης, τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα, τελευταία στην εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Accenture και από το 2004 στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Από μικρή ασχολήθηκε με το μπάσκετ και για χρόνια έπαιζε στον Αστέρα Εξαρχείων και στη γαλλική Racing.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένη με τον οικονομολόγο Μιχάλη Μητσόπουλο και μητέρα μίας κόρης.

Μαρία Παπαδοπούλου

Υφαντουργός. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο κολλέγιο Ανατόλια το 1980. Από το 1981 έως το 1987 σπουδάζει Υφαντουργός στο Παρίσι με ελληνική υποτροφία (ΕΟΜΜΕΧ) και γαλλική υποτροφία (CNAP).

Πτυχιούχος Υφαντουργικού σχεδίου της ENSAAD (http://duperre.org/en) και με μεταπτυχιακό ανώτατου τεχνικού Υφαντικής από την ENSCI Les Ateliers (http://www.ensci.com/en/), εργάστηκε από το 1987 έως το 2012 στον τομέα της Υφαντουργίας, ως ελεύθερος επαγγελματίας (σχεδιασμός και παραγωγή υφασμάτων) στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Από το 2012 έως σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε κατάστημα λευκών ειδών στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε, εργάστηκε και έζησε στο Παρίσι από το 1981 έως το 1997 και απέκτησε τη γαλλική υπηκοότητα.

Μιλάει, γράφει και διαβάζει άπταιστα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά και είναι παντρεμένη με δύο κόρες.

Θεοδόσης (Σάκης) Παπαθεοδώρου

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1951, όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο το 1969.

Σπουδαστής του ΕΜΠ από το 1969 έως το 1975. Καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης από το 1980 μέχρι το 1997. Τα τελευταία 20 χρόνια έμπορος τσαγιού. Ενασχόληση με την πολιτική και τα δημόσια πράγματα τα τελευταία 40 χρόνια (ποτέ σε κρατικές ή κομματικές θέσεις).

Γιώργος Παπαπαύλου

Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί 24 χρόνια (1985-2008), υπεύθυνος για την πολιτική των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου. Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) (2009-2013). Από το 2011 Δημοτικός Σύμβουλος Σίφνου.

Παναγιώτης Περγαντάς

Γεννήθηκε το 1969. Είναι παντρεμένος με την Ψυχολόγο Γεωργία Κρυπαράκου και έχουν τέσσερα παιδιά.

Είναι βιολόγος, και ιδρυτής της εταιρείας Βιοεφαρμογές ΕΠΕ που δραστηριοποιείται σε Έργα Διαχείρισης Περιβάλλοντος. Είναι μέλος Διεθνών Επιστημονικών Οργανισμών έχει ερευνητική δραστηριότητα και συνεχή παρουσία με επιστημονικές ανακοινώσεις σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια.

Αμφιθέα Καψούλη – Σβένσεν

Γεννήθηκε στη Βηρυτό Λιβάνου από Έλληνες γονείς το 1969. Αποφοίτησε από το Λύκειο Παλλήνης το 1987. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πειραιώς και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Από το 2003 έως σήμερα ζει στη Μ. Βρετανία και εργάζεται ως σύμβουλος εκπαίδευσης λογισμικού στην εταιρία Netsuite που δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής. Έχει διατελέσει διευθύντρια του τμήματος έργων και παγίων στην εταιρία Michelin και συνεργάτης υλοποίησης έργου εγκατάστασης λογισμικού SAP στη Shell στο υποκατάστημα της Γλασκώβης. Από το 1997 ως το 2002 ήταν ελεύθερη επαγγελματίας και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας πληροφορικής Info-world.gr. Μιλάει Αγγλικα και Γαλλικά. Είναι παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Αλφρέντο Σαλτιέλ

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Surrey στην Αγγλία και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό για την αγορά της μόδας στο Πανεπιστήμιο Polimoda στην Ιταλία. Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Από την ηλικία των 15 ετών έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, σε μια προσωπική αναζήτηση της αξίας της εργασίας. Σήμερα ασχολείται με την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου στο εξωτερικό.

Δημήτρης Σιόλιος

Γεννημένος το 1971. Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Δυτικομακεδόνας, φύσει και θέσει.

Ρίζες που χάνονται στον Μακεδονικό Αγώνα, στη σκιά του όρους Ασκίου και στον Πόντο. Σπουδές και κατάρτιση στην Ευρωπαϊκή Ιστορία, Εκπαίδευση, Ηγεσία και Διοίκηση στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Χαράλαμπος Σταμέλος

Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Καθηγητής Αγγλικής Νομικής Ορολογίας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου Νομικής Αθηνών, Δικηγόρος Αθηνών παρ’ Αρείω Πάγω και πεπεισμένος φεντεραλιστής. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κόμματος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης.

Θεοδώρα-Αφροδίτη (Αϊνόλα) Τερζοπούλου

Η Αϊνόλα Τερζοπούλου, έχοντας σπουδάσει marketing στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Deree College της Αθήνας, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα στις «Εκδόσεις Τερζόπουλος». Υπήρξε αρχισυντάκτρια στα παιδικά περιοδικά Walt Disney, ήταν υπεύθυνη για τα «Βιβλία Τερζόπουλος» και για την ίδρυση της Cosmos Books, μίας εταιρίας για την προώθηση ελληνικών βιβλίων προς τους Έλληνες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έχει αρθρογραφήσει πολλά χρόνια για θέματα μόδας, μουσικής, αρχιτεκτονικής, τέχνης, ευεξίας και ομορφιάς και έχει διατελέσει beauty editor στα περιοδικά «Γυναίκα», «Πρακτική» και «Vita» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Είναι διπλωματούχος δασκάλα στη μέθοδο Pilates και συνεχίζει να εκπαιδεύεται στο χώρο του fitness και των εναλλακτικών τεχνικών, παρακολουθώντας σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Θεόδωρος Τόνας

Γεννημένος το 1967 στην Κατερίνη όπου και κατοικεί μόνιμα. Παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου τέκνου.

Δικηγόρος και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης. Ήταν υποψήφιος με τη ΔΡΑΣΗ στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και από το 2013 είναι μέλος της ΚΕ της ΔΡΑΣΗΣ.

Βασίλης Τσιατσιάμης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Αποφοίτησε το 2007 από το Οικονομικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στη Μεγάλη Βρετανία στο Project Management.

Από το Μάρτιο του 2008 έως τον Μάιο του 2009 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι υπεύθυνος επικοινωνίας της Δράσης ενώ παράλληλα εργάζεται ως σύμβουλος διαχείρισης προγραμμάτων και έργων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2012 εξελέγη Πρόεδρος της φιλελεύθερης πολιτικής νεολαίας «Συμμαχία Νέων».

*Ψηφοδέλτιο συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί» για την Περιφέρεια Αττικής

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΤΡΑΣ – Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΩΡΡΟΣ – Αντιπεριφερειάρχης Νήσων

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΨΑΡΑΔΕΛΗΣ – Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΡΗΣ – Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών

ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών

ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ – Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗΣ – Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

NAΣΣΟΣ ΧΡΥΣΙΝΑΣ – Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής