Με τον τίτλο Κολλάτος-Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα-Οικολογικό Ελληνικό και με μόλις τρεις συνυποψηφίους συμμετέχει στις ευρωεκλογές ο Δημήτρης Κολλάτος.

Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας που είναι γνωστός και για τις αντιγερμανικές του απόψεις και τις διαμαρτυρίες με πανό κατά της Άνγκελα Μέρκελ και της κυβέρνησης μίλησε στο newsbeast.gr για την απόφασή του να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για να μπει στη Βουλή.

Ακολουθεί η συνέντευξή του στο newsbeast.gr

-Πώς πήρατε την απόφαση να βάλετε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές;
«Ξέρετε, δεν είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνω στις ευρωεκλογές. Όμως, τώρα νιώθω ότι πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα. Το πολιτικό σύστημα θέλει ξήλωμα. Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στα μεγάλα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ που τελειώνει και του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρομαι και στα μικρά κόμματα γιατί κι αυτά αποτελούνται από επαγγελματίες. Δε μπορούμε να έχουμε αιώνιους βουλευτές, αιώνιους υπουργούς. Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Το βουλευτιλίκι και το υπουργιλίκι πρέπει να σταματήσει να είναι επάγγελμα. Κι αυτό πρέπει να το αλλάξουμε εμείς. Ο κόσμος σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δείξει ότι η χώρα χρειάζεται ριζική αλλαγή».

-Ποιο είναι το μήνυμα που θα στείλετε στην Ευρώπη;
«Θα πάω να μιλήσω στην Ευρώπη με σκοπό να μας δώσει λεφτά. Δε θα γλείψω κανέναν. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε υποχείρια των Ευρωπαίων. Το μήνυμά μου λοιπόν είναι να σταματήσει η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα πεθαίνει. Κι αυτό επειδή κανείς δεν συμβάλλει στο να μπορούν οι νέοι να δημιουργήσουν οικογένεια. Πρέπει λοιπόν να σταματήσει ο φόβος των νέων. Και ο φόβος θα σταματήσει εάν είμαστε δίπλα τους».

Έχετε ταχθεί πολλές φορές κατά της Άνγκελα Μέρκελ. Σε περίπτωση λοιπόν που ο ελληνικός λαός σας επιλέξει, ποιο μήνυμα θα της στείλετε;
«Μας ενδιαφέρει ο γερμανικός λαός και όχι η Μέρκελ. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει σεβαστούν τον τρόπο ζωής μας όπως σεβόμαστε κι εμείς τον τρόπο ζωής τους. Η Μέρκελ είναι σαφές ότι στρέφεται κατά των Ελλήνων και δεν πρόκειται να αλλάξει την τακτική της».

-Στο συνδυασμό σας κατεβαίνετε μαζί με άλλους τρεις υποψηφίους. Γιατί αυτό;

«Έχω επιλέξει να είμαι αληθινός. Δε θέλω δίπλα μου ανθρώπους που δεν είναι αληθινοί. Δε θέλω επαγγελματίες πολιτικούς, θέλω ανθρώπους ειλικρινείς και έτοιμους να συμβάλλουν για το καλό της χώρας μας στην Ευρώπη. Γι’ αυτό το λόγο δεν έχω φτιάξει κάποιο κόμμα. Δε μπορώ να είμαι ψεύτης απέναντι στους πολίτες. Ποτέ δεν έκανα αυτά που κάνουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και ούτε θα τα κάνω αν με επιλέξουν οι πολίτες».