Σκληρή επίθεση στο Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στην εκπομπή «Ανατροπή» τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός «φοβάται και μας φοβίζει». Όσον αφορά την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο Παπανδρέου θέλει να επαναδιαπραγματευθεί γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Για τις κατηγορίες ότι η ΝΔ προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά ότι «με το που έθεσε το δίλημμα των εκλογών ο πρωθυπουργός τα spreads ανέβηκαν 200 μονάδες. Είναι σαφές το ποιος με τις πρακτικές του αποσταθεροποιεί τη χώρα» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να αποπέμψει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πάγκαλο για τις δηλώσεις του περί επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του χρέους. «Είναι κυβερνητική σχιζοφρένεια, από την μία πλευρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να θεωρεί αρετή την αναδιάρθρωση του χρέους και από την άλλη ο πρωθυπουργός την ίδια μέρα να λέει ότι “όποιος μιλάει για αναδιάρθρωση, επενδύει στη χρεωκοπία της χώρας”».