Υψηλοί τόνοι Σαμαρά από την Τρίπολη. Η αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό έγινε ήδη μετωπική ενώ την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν καταλαβαίνει ότι αν λέει κάποιος την απίστευτη ανοησία “τα χρέη είναι για να… αναδιαρθρώνονται”, την επόμενη φορά οι δανειστές του θα του χρεώσουν πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο».

Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως «εμείς θέλουμε να αποφύγουμε την αναδιάρθρωση και τη χρεοκοπία, για να μην υποστούμε το αυξημένο κόστος δανεισμού στο μέλλον».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε χαρακτηριστικά ότι «αν ο κόσμος ενέκρινε την πολιτική τους, δεν θα χρειαζόταν να τον εκβιάζουν με πρόωρες εκλογές…

Κι αν ο κόσμος δεν εγκρίνει την πολιτική τους, δεν πρόκειται να τον “τρομάξουν” με πρόωρες εκλογές. Αν, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τους “επαχθείς όρους” του μνημονίου… βοηθήστε τον να το κάνει! Στείλτε του το μήνυμα ότι δεν αντέχετε αυτή την πολιτική, ότι ζητάτε αλλαγή πολιτικής!»