Στην πρόταση του Καρατζαφέρη ότι «η κεντροδεξιά πρέπει επιτέλους να βρει έναν τρόπο συνεννόησης μεταξύ της» και στην προοπτική μιας πιθανής συνεργασίας των πολιτικών φορέων ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «ο κ. Καρατζαφέρης είπε να κάνουμε διάλογο για την κεντροδεξιά.

Τι διάλογο να κάνουμε; Ρωτά. Αυτός είπε στην αρχή να ρίξουμε το ΠΑΣΟΚ όλοι μαζί με την εκλογή Παπούλια. Αμέσως μετά είπε ότι εγώ θα ψηφίσω Παπούλια, ο κ. Καρατζαφέρης ψήφισε όπως ψήφισε και το μνημόνιο. Αυτά είναι πολύ μπερδεμένα για να απαντήσουμε έτσι.

Ο κόσμος θέλει ανάπτυξη και θέλει σοβαρότητα και εν πάση περιπτώσει η δική μας ιδεολογία, επαναλαμβάνω, είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, δεν είναι ο νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός».

Όσον αφορά την Ντόρα Μπακογίαννη, ο κ. Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν με κυνηγάνε Ερινύες για τη Μπακογιάννη. Δεν ξέρω τι θα κάνει με το κόμμα της, εμένα με ενδιαφέρει η βάση. Με ενδιαφέρει ο κόσμος. Δεν με ενδιαφέρει η πικρία των βαρόνων».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «εάν πει ότι (η κα. Μπακογίαννη) εγώ βλέπω το λάθος μου και πιστεύω σε μια άλλη πολιτική όπως είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, δεν έχω πρόβλημα με τον οποιονδήποτε και την κα. Μπακογιάννη».