Απαγορεύτηκε για σήμερα μέχρι τις 13:00 περίπου η είσοδος πολιτών στο Κοινοβούλιο λόγω της μετάβασης των προσωρινώς κρατουμένων στις φυλακές βουλευτών, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα.

Η απαγόρευση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου αντέδρασε στην απαγόρευση, υπογραμμίζοντας στην Ολομέλεια πως δίνεται κακό μήνυμα στους πολίτες. Έκανε μάλιστα λόγο για «ατόπημα και αυθαιρεσία» και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να είναι κλειστή η Βουλή σε πολίτες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με βουλευτές.

Ο προεδρεύων του Σώματος Γιώργος Καλαντζής, διευκρίνισε ότι η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη μετά τη μία το μεσημέρι και πρόσθεσε ότι είναι μέτρο και όχι απαγόρευση.

Στην απαγόρευση εισόδου αντέδρασε η Χρυσή Αυγή. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε στην Ολομέλεια, σημειώνοντας: «κλειδώθηκε η Βουλή και απαγορεύθηκε η είσοδος στους πολίτες. Αν θεωρείτε ότι είστε χούντα, να το πείτε».

«Εξηγήστε μας τι φοβάστε», συνέχισε ο Ηλίας Κασιδιάρης και πρόσθεσε: «κλείστε το κανάλι της Βουλής και πείτε ότι είμαστε χούντα». Ανέφερε ότι ακόμη και οι γονείς του Γ. Γερμενή δεν έχουν δικαίωμα να τον δουν.

Σημειώνεται πως οι κ.κ. Γερμενής και Μπούκουρας θα πάνε σήμερα στη Βουλή με χειροπέδες για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια επί της συζήτησης των νέων αιτήσεων άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας.