«Υπάρχει ο σχεδιασμός για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Πάνω από όλα αναμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες που καταδικάζονται θα ισχύσει και για τους συγκεκριμένους. Η Ελληνική Αστυνομία θα εκτελέσει τις αποφάσεις όσο μπορεί πιο γρήγορα. Ελπίζουμε ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά» δήλωσε στο ΣΚΑΙ 100,3 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων και την εφαρμογή των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό τόνισε ότι στις πιο επιβαρυμένες περιοχές γίνονται και περισσότεροι έλεγχοι και η αστυνομία επιβάλει καθημερινά πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις. Όπου συντρέχουν οι λόγοι εφαρμόζονται και οι διατάξεις του ποινικού κώδικα, ανέφερε.

«Ο ιός χτυπάει την πόρτα μας» πρόσθεσε. Ο κ Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα που χρειάζονται ώστε να μη χρειαστεί να πάμε σε ολοκληρωτικό lockdown.

Για τις μεγάλες ουρές που παρατηρήθηκαν σήμερα στην Υπηρεσία Ασύλου ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο να εξομαλυνθεί η κατάσταση καθώς είναι περίπτωση με δυσκολίες και ιδιαιτερότητες. «Υπάρχει αστυνομία αλλά υπάρχει και προσπάθεια επικοινωνίας με τους αλλοδαπούς» σημείωσε.

Εξήγησε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε εκ νέου καθώς η υπηρεσία είχε κλείσει λίγες μέρες λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε υπάλληλους ενώ μεταβαίνουν πολλοί άνθρωποι χωρίς να έχουν ραντεβού, καθώς ανησυχούν ότι δε θα προλάβουν να εφοδιαστούν με τα χαρτιά τους.