Μητσοτάκης από τον Έβρο: Θα είμαστε, όπως και σε όλα, στην ώρα μας

Ο διάλογος του πρωθυπουργού με τους συνοριοφύλακες – Τα χαρακτηριστικά του φράχτη


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:14
17/10/2020
Μητσοτάκης από τον Έβρο: Θα είμαστε, όπως και σε όλα, στην ώρα μας
19
loading

Το μήνυμά του για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Φέρες.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για την ασφάλεια των συνόρων και για να αισθάνονται οι πολίτες του Έβρου πιο ασφαλείς.

Θα είμαστε, όπως και σε όλα, στην ώρα μας. Το πρώτο τμήμα του φράχτη δεν άντεξε μόνο του, αλλά επειδή υπήρξε η Αστυνομία, ο Στρατός, οι συνοριοφύλακες, οι Εβρίτες. Κράτησαν το φρόνημα της πατρίδας πολύ υψηλό», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί ξανά την περιοχή μέχρι τον Απρίλιο όποτε και αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται νέος φράχτης μήκους 26 χιλιομέτρων και αναβαθμίζονται παλαιότερα τμήματα μήκους 10 χιλιομέτρων.

Ο διάλογος με τους συνοριοφύλακες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διάλογο με εκπροσώπους των συνοριοφυλάκων που τον υποδέχτηκαν στην περιοχή. «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξη της πολιτείας σε αυτό το δύσκολο έργο που ήδη εδώ και πολλά χρόνια κάνουμε: για τις νέες προσλήψεις συναδέλφων μετά από 18 χρόνια. Είναι πραγματικά μεγάλη στήριξη για εμάς» είπε στον Πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος των συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας. Ο κ. Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε και ανέφερε: «ήταν μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει».

«Ο τελευταίος τιτάνιος αγώνας που κάναμε στις Καστανιές και σε όλο τον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο, δείχνει ουσιαστικά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όλοι μαζί με τη βοήθεια και τη στήριξη της πολιτείας» τόνισε ο εκπρόσωπος των συνοριοφυλάκων για να λάβει την ακόλουθη απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Γι’ αυτό και είμαστε εδώ για να σας ενισχύσουμε και με τεχνικά μέσα αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό».

Οι νέες προσλήψεις

Σημειώνεται ότι 400 νέοι μόνιμοι συνοριοφύλακες αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα στον Έβρο, άλλοι 800 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και άλλοι 480 στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συνολικά, σε ένα χρόνο 1.680 συνοριοφύλακες αναπτύσσονται σε όλα τα σημεία που απαιτούν ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, αποφορτίζοντας ταυτόχρονα το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. από αυτό το έργο, ώστε να αφοσιωθεί στη μάχη της εγκληματικότητας σε πόλεις και χωριά.

Τα χαρακτηριστικά του νέου φράχτη

Η δημιουργία του νέου τεχνητού εμποδίου (φράχτη) στον Έβρο θα συμβάλλει στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα προστατεύει με επάρκεια τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα. Το έργο συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη καθώς πέραν του βασικού αμυντικού-αποτρεπτικού του χαρακτήρα, θα λειτουργήσει και ως ένα σύγχρονο αντιπλημμυρικό έργο με γνώμονα αφενός την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του Έβρου και αφετέρου το σεβασμό στην τοπική αγροτική παραγωγή.

Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων, και μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού. Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο υφιστάμενος φράχτης με την προσθήκη προς την πλευρά της Ελλάδας συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης από χάλυβα, συνολικού ύψους 4,3 μέτρων.

Συνδυαστικά, θα κατασκευαστούν οκτώ νέα Υπερυψωμένα Αντιβαλλιστικά Παρατηρητήρια κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό και θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια), οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων.

Η παρουσίαση για τα χαρακτηριστικά του εμποδίου στον Έβρο έγινε από Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Σύμβουλος επίβλεψης έργου, Γεώργιος Ντουνιάς. Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στον Έβρο από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, οι Βουλευτές Έβρου της ΝΔ,  Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκης καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια του διαλόγου που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων ο μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον πρωθυπουργό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όσων έγιναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.

«Μας κάνατε να νιώθουμε ασφαλείς και υπερήφανοι», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης στον κ. Μητσοτάκη.

Κάποια στιγμή η συζήτηση έφτασε στον γιο του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο, που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο γιος του θα παραμείνει όλη τη θητεία του στον Εβρο από όπου και θα απολυθεί. Στο σημείο αυτό ο μητροπολίτης είπε «μπράβο» στον πρωθυπουργό γιατί, όπως σχολίασε, οι πατεράδες έρχονται να πάρουν τα παιδιά τους που υπηρετούν εδώ και να τα πάνε αλλού να υπηρετήσουν.

Μετά τη συνάντηση με τον μητροπολίτη, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον γιο του στο στρατόπεδο που υπηρετεί.

Κατά την παραμονή του στις Φέρες, ομάδα συνοριοφυλάκων πλησίασε τον κ. Μητσοτάκη, τον ευχαρίστησαν για τη στήριξη που τους παρέχει και του πρόσφεραν ως αναμνηστικό δώρο τα διακριτικά της στολής τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

19
σχόλια
 1. avatar Ντένις

  Είσαι σε σωστή κατεύθυνση στο θέμα φράκτη !
  Ψηφίστηκες και γι’ αυτό !
  Συνέχισε έτσι και άσε τα ΤΡΟΛ του ΣΥΡΙΖΑ και τους ΚΝΙΤΕΣ να σκούζουν !!!

 2. avatar @ser30

  Βλέπω ο μητροπολίτης σε ενοχλεί κυρά μου , δεν σε ενοχλούν όμως οι Ισλαμιστές και φονταμενταλιστές !
  Δεν βλέπω Τρόλια των Αντίφα και της Κουμουνδούρου να βγάζετε ανακοινώσεις για πολύ φανατικότερους θρησκόληπτους ...
  Όπως αυτοί που κόβουν λαιμούς στον 21ο Αιώνα για τον Προφήτη ή αυτοί που απαιτούν τη θέση της γυναίκας Σπίτι ή με Μπούργκα και τη σφαλιάρα σύννεφο ...
  Ή αυτούς που πετάνε ομοφυλοφιλους από ταράτσες ...
  Έχετε ξεφύγει και πάτε για Μεσαίωνα , κάφροι μπαφοκαπνιστές Αριστεροί ακραίοι ψάλτες !!!

 3. avatar ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΖΑΙΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ@@ εχετε τιποτα καλυτερο@@

  Εχεις ομως εχετε σια , τασια , ζανετ , μπετυ ....
  ΟΛΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

 4. avatar ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΖΑΙΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

  Ο φραχτης επρεπε να υπαρχει??????!
  Τωρα ειναι καλος??????
  Τωρα οι θαλασσες εχουν συνορα????
  Ρε πατε παρτε τα χαπια σας

 5. avatar ΠΑΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

  ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.΄;;;;;;;;;;

 6. avatar Εκτός τόπου και χρόνου

  Ο Κούλης επισκέπτεται τον Έβρο και ο Ερντογάν μας κλέβει ανενόχλητος τα νησιά και την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

  1. avatar Απίστευτο θράσος!

   Δες ποιοί μιλάνε!
   https://www.youtube.com/watch?v=seOmdxoZndg&ab_channel=%CE%9F%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CE%91%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82

 7. avatar Έλα κουλη με την rolexara

  Xaxaxa

 8. avatar ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ

  ΚΟΥΛΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΌΠΩΣ Η ΚΥΡΏΣΕΙΣ .ΤΡΑΒΑ ΡΕ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗ.ΒΓΑΛΕ ΚΑΜΊΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΝΟΦΑΓΑ,
  ΟΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ

  1. avatar criskalts

   Να και το σφυριζοτρολακι της γάτας...
   χαχαχαχαχαχα

  2. avatar Για κοιτα ποιοι μιλανε

   Ασε τον κουλη να κανει την δουλεια που του αναθεσε ο ελληνικος λαος και ασχολησου με το τι εκαναν οι βουλευτες της προηγουμενης κυβερνησης για να μην γινει αυτος ο φρακτης, αυτο στο λεω παντα καλοπροαιρετα μια και αυτο το θεμα (φρακτη) ειναι εθνικο

 9. avatar SER 30

  ΤΣΟΥΠ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΝ ΠΟΙΜΝΙΟΝ , ΡΙΞΑΜΕ ΚΙ ΕΝΑΝ ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΤΑΥΘΑ ΑΝΕΥ ΜΑΣΚΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΤΑΡΑΣΤΕΙ ΑΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΤΑΜΠΛΑΣ . ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΘΕΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΤΙΝΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ .

  1. avatar Γιατι ??

   Φιλε μου μπορει να εισαι αθεος και να μη πιστευεις σε τιποτα και αυτο ειναι δικαιωμα σου, αλλα δεν μπορεις να χλευαζεις αυτους που πιστευουν για σκεψουτο λιγο καλυτερα αυτο που σου λεω μια και αυτη η πατριδα εχει πολεμησει και εχει χυσει αιμα για τα πιστευω της μηπως δεν το γνωριζεις αυτα τα οσα σου γραφω τα γραφω παντα με την καλη ενοια

 10. avatar mimis Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

  ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ.ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΑ ΣΚ@ΤΩΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

  1. avatar Πάει ο mimis μας

   \"χάλασε\" ...

 11. avatar ΑΓΚΑ ΟΥΓΚΙ ΓΚΙ

  Αφού το Καστελόριζο ρε μεγάλε θέλουν.. Τον Έβρο τι να τον κάνουν...
  Ασχημο πράγμα να σε λένε προδότη πάντως... Εις τους αιώνες..

  1. avatar criskalts

   Για τους λάθρο είναι ο φράχτης σαΐνι σφυριζαίε

   1. avatar ΑΓΚΑ ΟΥΓΚΙ ΓΚΙ

    Λαθρ@??γιαυτι δίνουν ιθαγένεια και λεφτα κάρτα ανάληψης μετρητών?? Ζήτω η δημοκρατία του ιού...

  2. avatar Βεβαιως

   Ειδικα για μερικους που μπερδευανε τα συνορα Τωρα θα τα ξεμπεδεψουν μια και καλη.!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει