Και από την Κοζάνη επανέλαβε απόψε το δίλημμα των πρόωρων εκλογών ο Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας εκ νέου συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής και «ψήφο ευθύνης».

Παρουσία των… ντόπιων υπουργών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Άννας Διαμαντοπούλου, αλλά και άλλων κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιάννης Μαγκριώτης, ο Γιώργος Κουτρουμάνης και άλλοι, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι την ερχόμενη Κυριακή κρίνεται στις κάλπες εάν θα πάμε μπροστά ή εάν οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πάνε χαμένες. Χαρακτήρισε την οργή του κόσμου δικαιολογημένη, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για διγλωσσία όσον αφορά στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για να πάει μπροστά ο τόπος.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε, επίσης, ότι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην οικονομία, θα αρθούν οι αδικίες προς τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ, αναφερόμενος στα τοπικά ζητήματα της Δυτικής Μακεδονίας, υποστήριξε ότι στόχος είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η ανάδειξη της περιοχής σε ενεργειακό κόμβο.