Μικρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ενόψει βουλευτικών εκλογών δίνει νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του Mega.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ λαμβάνει 22,1% έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται πλέον το Ποτάμι με 8,5%. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,8%, ενώ ακολουθούν η ΕΛΙΑ με 5,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,3% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%.

Αντίθετη εικόνα, με μικρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει η πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 20,2% έναντι 19,5% της ΝΔ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με 8,8%. Τέταρτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 7%, ενώ ακολουθούν κατά σειρά το ΚΚΕ με 6,7%, η Ελιά με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 2,8% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5%.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, το 42,7% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς, έναντι 27,2% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα.