Τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Χρυσής Αυγής-Μπαλτάκου σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ομολογία ενοχής» εκ μέρους του Αντώνη Σαμαρά.

«Μπορεί ο κ. Σαμαράς να έσπασε μετά από μέρες τη σιωπή του, αλλά υιοθέτησε την κλασική στάση του “ενόχου”», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Οι σημερινές δηλώσεις Σαμαρά συνιστούν ομολογία ενοχής . Αντί να μιλήσει ο πρωθυπουργός για τις δικές του ευθύνες, κατέφυγε στην προσφιλή του μέθοδο, της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «μια ανέξοδη αποδοκιμασία της συμπεριφοράς του κ. Μπαλτάκου δεν φτάνει. Ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν κλητήρας στη Bουλή, αλλά έμπιστος και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, κεντρικό στέλεχος της κυβέρνησης με ιδιαίτερα νευραλγικό ρόλο. Ο κ. Μπαλτακος ήταν ο δίαυλος επικοινωνίας του κ. Σαμαρά με την νεοναζιστική Χ.Α».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει «σε όλους τους τόνους ότι ο πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπόλογος για την ύπαρξη παρακράτους εντός του Μαξίμου. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Bουλή και να ετοιμάσει την “ηρωική” του έξοδο».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη