Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μίχου, Αντώνιου Γρέγου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στην Ολομέλεια, με τις θετικές ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν «παρών» και η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Επιτροπής, ο Ν. Μίχος- για τον οποίο υπάρχει αίτημα παραβίασης του νόμου περί ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή- δήλωσε ότι κατείχε όπλο για την προσωπική του ασφάλεια, ενώ τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα εν αγνοία του στο σπίτι που ενοικιάζει.

Ο Αντ. Γρέγος υποστήριξε ότι η δίωξή του για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι πολιτική και στη δικογραφία δεν υπάρχουν πουθενά επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του.

Το εισαγγελικό αίτημα για τους βουλευτές Αρτ. Ματθαιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα (ο οποίος κατέθεσε υπόμνημα στην Επιτροπή) αφορά, επίσης, διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.