Στο «τσογλάν μπόι» της Λιάνας Κανέλλη για τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας στον Βήμα FM, παρατήρησε πως η συμπεριφορά της κ. Κανέλλη «βγάζει ένα πολιτικό κόμπλεξ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ εκτίμησε πως «η ακραία πολιτική στάση πολεμικής των στελεχών του ΚΚΕ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τους κάνουν φαίνεται να υιοθετούν και τέτοιες συμπεριφορές».

Η κ. Κανέλλη «αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει αυτό το σόου προχθές στην εκπομπή του κ. Πρετεντέρη χωρίς να έχει δει όλο το ντοκιμαντέρ. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν το έχουμε δει… Μάλιστα ισχυρίστηκε και πράγματα τα οποία είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν καταλαβαίνω κάτι το οποίο μας είχαν βομβαρδίσει ως στιγμιότυπο εκείνες τις μέρες και κατά καιρούς το βλέπουμε, το περίφημο “χαστούκι”, δεν δικαιούται ένα ντοκιμαντέρ να αναφερθεί σε αυτό το πραγματικό γεγονός; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Ίσως στην αντίληψη της κ. Κανέλλη ότι όπως φαντάζεται εκείνη ότι θα πρέπει να οργανώνεται μια κοινωνία θα επιλέγει και ποια πραγματικά γεγονότα πρέπει τα ντοκιμαντέρ να τα βάζουν ή όχι. Είναι ίσως ενδεικτικό της αντίληψής της. Αυτό είναι το ένα», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, για να προσθέσει:

«Βγάζει ένα πολιτικό κόμπλεξ αυτό το πράγμα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα σας θυμίσω ότι η κυρία Κανέλλη πριν από λίγες βδομάδες μας είχε πει ότι αν στον δεύτερο γύρο θα είναι ο κ. Σακελλαρίδης ή ο κ. Κασιδιάρης δεν ξέρει τι θα κάνει. Εάν τελικά τέτοιες πολιτικές τοποθετήσεις και προσεγγίσεις την οδηγούν ώστε να χάνει την αξιοπρέπειά της και να μιλά με έναν αήθη τρόπο, τότε πέρα από αυτό καθ΄εαυτό ότι οι φράσεις της χαρακτηρίζουν την ίδια, το πρόβλημα το έχει το ΚΚΕ πλέον. Αν θέλει το ΚΚΕ, οι βουλευτές του να εκφράζονται μ’ αυτόν τον τρόπο».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως «υπάρχει εκ μέρους του μια στάση απαξίωσης συνολικά της Βουλής. Διότι ο κ. Σαμαράς δεν απαντάει σ’ αυτά που είναι υποχρεωμένος να απαντήσει. Εννοώ την Ώρα του Πρωθυπουργού».

Ως προς τις εξελίξεις με την τρόικα, ο κ. Σκουρλέτης εκλτίμησε πως στην πράξη «κλείνει ένα κύκλος μνημονιακής πολιτικής και μπαίνουμε σε έναν άλλο κύκλο, ο οποίος αποτυπώνεται σ’ αυτή τη συμφωνία με την τρόικα, της οποίας το ακριβές περιεχόμενο ακόμα δεν το έχουμε δει – γι’ αυτό έχουμε καταθέσει και το αίτημα, να το δούμε επιτέλους. Ένα μέρος αυτής της συμφωνίας που αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές εν πάση περιπτώσει θα έρθει στο νομοσχέδιο την επόμενη Παρασκευή. Τα άλλα που σχετίζονται με τον τομέα των εργασιακών σχέσεων τα κρατάνε για μετά τις ευρωεκλογές. Και σας πληροφορώ ότι πρόκειται για πολύ άγρια μέτρα. Διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων, κατάργηση των τριετιών για τους μακροχρόνια άνεργους και πάει λέγοντας».