Ένα βίντεο με το οποίο καυτηριάζει τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια και την αντίφαση -την οποία θέλει να καταδείξει- της περσινής της θέσης με τη φετινή, δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τίτλος του οπτικοακουστικού υλικού είναι «Όταν η περσινή ΝΔ κατηγορεί τη φετινή» και ξεκινά με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η χώρα «επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς από τα 6 στα 12 μίλια» και στη συνέχεια εμφανίζεται ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε παλαιότερη δήλωσή του, μέσω της οποίας σημειώνει ότι «ο κ. Κοτζιάς χώρισε την Ελλάδα στη μέση» και πως «το έκανε προαναγγέλοντας την επέκταση των χωρικών μας υδάτων μόνο στο Ιόνιο».

Αφού, παρουσιάζονται παλαιότερες παρόμοιες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, του Θάνου Πλεύρη και του Βασίλη Κικίλια, το βίντεο καταλήγει με απόσπασμα της τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.

«Το παρόν αποτελεί προϊόν πολιτικής εξαπάτησης. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι περσινές και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα», αναφέρει το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εμφανίζεται στο βίντεο.

Δείτε το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ: