Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις στα εργασιακά ξεκαθάρισαν στελέχη εξερχόμενα της προπαρασκευαστικής συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας με τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Στ. Παπασταύρου στο υπουργείο Οικονομικών.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας εκτίμησε πως στην απογευματινή συνάντηση του κ. Βρούτση με την τρόικα «όλα θα πάνε καλά», σημειώνοντας πως ο κ. Βρούτσης δεν έχει κάνει ποτέ λόγο για κόκκινες γραμμές.

Όπως ανάφεραν στο κείμενο η τρόικα επιμένει για τις απολύσεις στο Δημόσιο το 2015, άλλα και για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και πάγωμα των τριετών μετά το 2017.

Για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα ανέφεραν πως από τη στιγμή που εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση δεν θέλει να αλλάξει ένα πλαίσιο που λειτουργεί επιτυχώς από το 1981. Για το Δημόσιο τόνισαν πως η κυβέρνηση δεν θέλει να προκαλέσει αναταραχή σε 600.000 δημόσιους υπαλλήλους επειδή η τρόικα ζητά π.χ. 2.000 αποχωρήσεις το επόμενο έτος.