Έγκλημα συγκάλυψης στο Μάτι βλέπει η κυβέρνηση, καλώντας το ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις και κάνοντας λόγο για τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές ευθύνες, την ώρα που ο εισαγγελέας διέτασσε έρευνα μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για νέα και ανατριχιαστικά στοιχεία, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

«Ήταν γνωστό από τις ίδιες εκείνες μέρες ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το έγκλημα που διαπράχθηκε. Τα μεσάνυχτα της ίδιας εκείνης μέρας ο τότε Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας συγκαλούσε στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής επικοινωνιακού χαρακτήρα σύσκεψη – παρωδία στην οποία τόσο ο ίδιος όσο και οι συναρμόδιοι Υπουργοί προσποιούνταν ότι δεν ήξεραν για νεκρούς.

Κι αυτό ενώ ήδη το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει τις σορούς απανθρακωμένων ανθρώπων και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ζητούσε σάκους για δεκάδες σορούς.

Λίγες μέρες αργότερα ο τότε Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Τόσκας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου δήλωνε ότι ψάχνει για λάθη και δεν βρίσκει» σχολίασε ο κ. Πέτσας.

Επικαλέστηκε δε τα στοιχεία του ρεπορτάζ της Καθημερινής, σημειώνοντας ότι «λίγους μήνες αργότερα και ενώ είχε αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η κ. Γεροβασίλη, ο τότε Αρχηγός της Πυροσβεστικής ασκούσε στον εμπειρογνώμονα του Σώματος που είχε ορίσει η Δικαιοσύνη απειλές – και μάλιστα με χυδαίες εκφράσεις – προκειμένου να συγκαλύψει τους πραγματικούς ενόχους και να μην επιρρίψει ευθύνες σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι: «Οι ηχογραφημένοι διάλογοι μεταξύ του εμπειρογνώμονα και του τότε Αρχηγού της Πυροσβεστικής είναι ανατριχιαστικοί».

Κάλεσε την κ. Γεροβασίλη, εάν αμφισβητεί οτιδήποτε, να στραφεί εναντίον εκείνου που χρησιμοποίησε το όνομά της, εν αγνοία της όπως η ίδια ισχυρίζεται.

Υποστήριξε όμως ότι: «Όλα τα στοιχεία παραπέμπουν, πέρα από το έγκλημα της 23ης Ιουλίου και σε έγκλημα συγκάλυψης».

Και πρόσθεσε πως: «Και για τα δύο αυτά εγκλήματα υπάρχουν τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Και είναι απαραίτητο – όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων».

TAGS