Οι δηλώσεις Μητσοτάκη-Αναστασιάδη

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας - Μητσοτάκης: Τα μνημεία δεν ταπεινώνονται αλλά ταπεινώνουν αυτούς που δεν τα σέβονται


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:06
14/07/2020
Οι δηλώσεις Μητσοτάκη-Αναστασιάδη
2
loading

Σε δηλώσεις προχώρησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα και στο επίκεντρο των επαφών του βρίσκονται οι τουρκικές προκλήσεις.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «εκτός πλαισίου και διεθνούς δικαίου» τη συμπεριφορά της Άγκυρας για το θέμα της Αγίας Σοφίας, σημειώνοντας ότι «στρέφεται κατά της Ευρώπης».

«Οι προκλήσεις της Τουρκίας, που είναι πολλές, δεν απευθύνονται μόνο στις δύο χώρες, Ελλάδα και Κύπρο, αλλά στην Ευρώπη. Και είναι προσκλήσεις από ένα κράτος που είναι τυπικά υποψήφιο προς ένταξη. Το θέμα χρήζει μίας ευρωπαϊκής απάντησης», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού τόνισε ότι «τα μνημεία δεν ταπεινώνονται αλλά ταπεινώνουν αυτούς που δεν τα σέβονται», διακήρυξε την αποφασιστικότητά του πως «η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι για δυναμικότετρες αντιδράσεις».

«Η Τουρκία διεκδικεί ρόλο τοπικού ταραχοποιού και απειλεί τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή», επισήμανε για να συμπληρώσει πως «Ελλάδα και Κύπρος ουδέποτε αρνήθηκαν τον καλόπιστο διάλογο που βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου, του σεβασμού των δικαιωμάτων και των σχέσεων της καλής γειτονίας».

Επίσης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «πρωτοφανή απόφαση του κ. Ερντογάν για την Αγία Σοφία, που μας πληγώνει ως χριστιανούς ορθόδοξους αλλά και ως πολίτες του κόσμου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Δημ. Τ.

    Κούλης και Αναστασιάδης. Τα γιουσουφάκια του Ερντογάν.

    1. avatar @Δημ.Τ

      Έτσι είναι.Άμα είσαι πολίτης του κόσμου, γίνεσαι το καλύτερο γιουσουφάκι.Ο πολύς κοσμοπολιτισμός σου μαθαίνει να κάνεις καλούς τεμενάδες, να χορεύεις σαν χανουμάκι μπροστά στον σουλτάνο. Σε θέλει και αγά στη χώρα σου για να σκλαβώνεις αυτούς που σε πίστεψαν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει