Μια πολύ περίεργη ιστορία υποκλοπών στα γραφεία του Περισσού προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να ξεδιαλύνουν στο Κ.Κ.Ε. αν και κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι.

Το κόμμα διαπίστωσε ότι στις 18 και 20 Ιουνίου κάποιοι παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές γραμμές των κεντρικών γραφείων. Θυμίζουμε ότι και το 2016 είχε καταγγελθεί δημόσια ότι υπήρχαν επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Κ.Κ.Ε. «που αφορούσαν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού», μια ακόμη το 2017 και μια το 2019.

Σημειωτέον ότι την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ζητούν και τα κόμματα χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί ο ένοχος.

Η ΑΑΔΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) σε έρευνά της διαπιστώνει ότι στις υποκλοπές εμπλέκεται μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών που έχει την έδρα της στο Βέλγιο και διαθέτει εγκατεστημένο εξοπλισμό στην Αθήνα, χωρίς να έχει λάβει την προβλεπόμενη άδεια από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για κάτι τέτοιο.

Από την  πλευρά του το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δηλώνει αναρμόδιο και τώρα αναζητείται η άκρη του νήματος.