Βαρβιτσιώτης: Απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις η Ελλάδα προτάσσει το διεθνές δίκαιο

Γ. Παπανδρέου: Συνέχιση του διαλόγου διατηρώντας τις κόκκινες γραμμές μας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:34
29/05/2020
Βαρβιτσιώτης: Απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις η Ελλάδα προτάσσει το διεθνές δίκαιο
7
loading

«Η Ελλάδα, απέναντι στην τουρκικές προκλήσεις και στην εκμετάλλευση των συμβόλων για εντυπωσιασμό, προτάσσει το διεθνές δίκαιο».

Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τη σημερινή τουρκική προκλητική εκδήλωση στην Αγία Σοφία, με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα επικοινωνήσει με όλες τις χώρες-μέλη, ενώ ο ίδιος θα έχει επαφές τόσο με τον Τούρκο ομόλογο του όσο και με τους άλλους ομολόγους του.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επεσήμανε ότι παρά τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις όπως τη σημερινή με την Αγία Σοφία, η Ελλάδα πρέπει να συνεχίζει τον διάλογο με την Τουρκία διατηρώντας τις «κόκκινες» εθνικές γραμμές της. «Ο διάλογος είναι προς το συμφέρον των λαών της περιοχής αλλά και το εθνικό συμφέρον της Ελλάδος» σημείωσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εμείς, οφείλουμε να προτάσσουμε το διεθνές δίκαιο, τον σεβασμό του κράτους δικαίου, των δημοκρατικών θεσμών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου ως ακρογωνιαίο λίθο της εσωτερικής και εξωτερικής μας πολιτικής. Και αυτό, γιατί μας προστατεύει απέναντι σε αυτές τις αναίτιες τουρκικές προκλήσεις, όπως τη σημερινή προκλητική εκδήλωση στην Αγιά Σοφιά, όπως την έχουν προαναγγείλει», υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή την ενημέρωση στα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, αποφάσεων Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για Ανθρώπινα Δικαιώματα, από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τα ευρωπαϊκά θέματα και τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Προφανώς είναι υποχρέωση μας να έχουμε ένα σταθερό εθνικό μέτωπο απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα, αλλά πρέπει παράλληλα να έχουμε και ενεργητική υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να μην είμαστε υπερασπιστές δικαιωμάτων μόνο εκεί όπου εμπλεκόμαστε, για να υπηρετήσουμε τα εθνικά μας δίκαια», τόνισε ο πρώην ΥΠΕΞ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία

  Η Τουρκία γράφει στα [...] της το διεθνές δίκαιο. Αυτή επιβάλλει ό,τι θέλει στην κουλοκυβέρνηση Circo Medrano.

 2. avatar Και η Τουρκία

  Τα έκανε πάνω της και η βάρκα έγειρε.

 3. avatar Aλεξ

  Γιατι εχει τιποτε αλλο να..\"προταξει\"

  1. avatar Mπάμπης Μπαμπίδης

   Τα στήθια του τα...

 4. avatar χαχα2

  πωωω τους καναμε τα μούτρα κρέας

 5. avatar εφτασαν στην κρητη και σεις

  ΠΟΣΟ Μ .......

 6. avatar Μίλτος ο ανεπάγγελτος

  Φτύσε την καραμέλα του διεθνούς δικαίου, μην πνιγείς

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει