Το γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη διαψεύδει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Μπουτάρης έχει καταφερθεί εναντίον του Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, του εντεταλμένου της καγκελαρίου της Γερμανίας κ. Μέρκελ για τη συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

«Η σχέση του Γιάννη Μπουτάρη με τον εντεταλμένο της κ. Μέρκελ, κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ υπήρξε πάντοτε τυπική και δεν ξέφυγε ποτέ από το θεσμικό επίπεδο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης συμμετέχει στην Ελληνογερμανική Συνέλευση- το φόρουμ διαλόγου των ΟΤΑ Ελλάδας και Γερμανίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών με τον θεσμικό του ρόλο ως δημάρχου, πάντοτε προς όφελος της ελληνικής Αυτοδιοίκησης και των συμφερόντων της.

Γι’ αυτό το λόγο στήριξε και προώθησε τη συμμετοχή στη συνεργασία αυτή των ίδιων των ΟΤΑ δια των θεσμικών και αντιπροσωπευτικών οργάνων τους (ΚΕΔΕ και ΠΕΔ), από τα οποία ορίστηκε πολιτικός συντονιστής της προσπάθειας. Η άποψη αυτή έγινε αποδεκτή και από τη γερμανική πλευρά.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας δεν παρέλειψε να εκφράσει, όποτε χρειάστηκε, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του, προκειμένου η αυτοδιοικητική συνεργασία των δύο χωρών να φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα για τους ελληνικούς Δήμους.

Κατά τη συνεργασία αυτή, αναπτύχθηκε αλληλογραφία με τους εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που αφορούσαν τη θεσμική βελτίωση της συνεργασίας των δύο πλευρών και κανένα άλλο θέμα, πόσω μάλλον καταγγελίες της όποιας μορφής.

Η σχέση του Γιάννη Μπουτάρη με τον εντεταλμένο της κ. Μέρκελ, κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ υπήρξε πάντοτε τυπική και δεν ξέφυγε ποτέ από το θεσμικό επίπεδο.

Κατά τα άλλα, η Ελληνογερμανική συνεργασία αυτή τη στιγμή περνάει περίοδο ύφεσης, εξαιτίας των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα, ενώ αντίστοιχη περίοδο είχε διέλθει και ενόψει των γερμανικών εθνικών εκλογών.

Συνεπώς προκύπτει η απορία για ποιο λόγο ανακύπτουν δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και μάλιστα σ’ αυτή τη χρονική στιγμή».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.