Σε υποτίμηση της απουσίας του ΣΥΡΙΖΑ από την τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας, προέβη σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής του κόμματος και Δ’ αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης της ΔΗΜΑΡ.

Παρεμβαίνοντας την ώρα που ο υπουργός Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επέπληττε τη ΔΗΜΑΡ για την απουσία του Φώτη Κουβέλη από την επίσημη έναρξη της Προεδρίας, ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε απλή «συναυλία» την εκδήλωση.

«Εννοείτε τη συναυλία; Γιατί και εγώ νιώθω παράξενα που δεν πήγα. Αισθάνομαι ότι δεν πήγα σε κάποιο ουσιαστικό σημαντικό γεγονός» σχολίασε ειρωνικά από τη θέση του προεδρεύοντος ο Γιάννης Δραγασάκης, για να συμπληρώσει σε άλλο ύφος: «Στις πραγματικές διαδικασίες της Προεδρίας, κύριε Βαρβιτσιώτη, θα μας έχετε εκεί με τις απόψεις μας και τις θέσεις μας».

Από πλευράς ΔΗΜΑΡ, η βουλευτής του κόμματος, Νίκη Φούντα, υπενθύμισε πως κατά την εκδήλωση «στο Μέγαρο υπήρχε αντιπροσωπεία βουλευτών του κόμματος της» και παρατήρησε: «Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα κόμμα που έκανε πάρα πολλά για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Όταν δημιουργούμε εντυπώσεις μέσα σε αυτή την αίθουσα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, σεβόμενοι πέντε πράγματα και πέντε θυσίες -υπερβάσεις που έχουν γίνει από κάποιους άλλους».