Η πρόταση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου, «οδηγεί στη συγκάλυψη της υπόθεσης με μαθηματική ακρίβεια, γιατί βάζει και άλλες υποθέσεις άσχετες» ενώ εξυπηρετεί και μια άσφαιρη αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ «στις νέες συνθήκες που αναδείχθηκαν κοινές ευθύνες για την εικόνα της δημόσιας Υγείας και έχουν κοινή στρατηγική το πώς θα σωθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι θυσιάζοντας εργατικά δικαιώματα» ανέφερε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Είπε επίσης όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το κατηγορητήριο θα μπορούσε να διευρυνθεί εφόσον είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες της Επιτροπής και αν υπήρχαν ενδείξεις για άλλα ζητήματα.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ «δεν θα νομιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία και θα αποχωρήσει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας».

«Το σκάνδαλο είναι η εμπορευματοποίηση της υγείας και του φαρμάκου» για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος του λαού ο οποίος πληρώνει τον σκληρό ανταγωνισμό των επιχειρηματικών ομίλων, τόνισε.

Ο Ν.Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στους λόγους που το ΚΚΕ αποχώρησε από την Ειδική Επιτροπή καταγγέλλοντας τακτικισμούς με αντιφατικές τοποθετήσεις από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τη συγκρότηση της Επιτροπής, σημειώνοντας ότι το ζήτημα δεν λύθηκε γιατί «όλοι σας αρνηθήκατε να καταργηθεί το άρθρο περί προστασίας υπουργών στη συνταγματική αναθεώρηση».

Είπε ότι παρά την «απορρητότητα της Επιτροπής» και πρακτικά διέρρεαν και δηλώσεις γίνονταν, καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τους ενδιέφερε η «δημιουργία κλίματος».

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ αποχώρησε από την Επιτροπή γιατί «εμποδίστηκε με κάθε τρόπο η έρευνα με διάφορα δικονομικά τερτίπια» με πρώτο στοιχείο, όπως ανέφερε, την μη αποκάλυψη των προστατευόμενων μαρτύρων και δεύτερο τη μη αποστολή απόρρητών εγγράφων από την Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος είπε ότι από τη λειτουργία της Επιτροπής αποδεικνύεται ότι «όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά στήριζαν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και στο φάρμακο» και επιβεβαιώνεται ότι «η εμπορευματοποίηση της υγείας και του φαρμάκου αποτελεί την πηγή των σκανδάλων, της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Είπε ότι δεύτερο στοιχείο που αναδεικνύεται είναι η παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα ως «παράγοντα καθοριστικού στην έκβαση», σημειώνοντας ότι «γεννά πολλά ερωτηματικά αυτή η αμερικανική παρέμβαση» και εξηγώντας ότι «γεννά ερωτήματα γιατί επιλέχτηκε η άτυπη συνδρομή και όχι η δικαστική συνδρομή».

Τέλος, ως τρίτο ζήτημα που προκύπτει ο Ν. Καραθανασόπουλος ανέφερε την εικόνα που βγαίνει μέσα από διάφορες καταθέσεις «για την εικόνα που επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης. Ακούσαμε σημεία και τέρατα».