Το κύριο θέμα συζήτησης -και όχι με ευθύνη των δημοσιογράφων- το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ανασχηματισμός που όλοι αναμένουν.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Και αυτό ακριβώς ήταν το πρόβλημα, αφού ουκ ολίγοι υπουργοί είχαν… αγχωθεί και ως εκ τούτου έδιναν μεγαλύτερη σημασία στην προβολή έργου από την παραγωγή έργου, προβαίνοντας σε πλειοδοσία δηλώσεων και γενικώς συζητώντας το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, μόλις προχωρήσει η επόμενη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Για αυτό και το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε μέσω διαρροών να ανακόψει τη σχετική συζήτηση, έστω και εάν οι ανασχηματισμοί ως γνωστόν ούτε προαναγγέλλονται και ούτε και διαψεύδονται. Έτσι κυβερνητικές πηγές διέρρεαν χθες πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε συνεργάτες του ότι: «Η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται. Οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν: «Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επανεκκίνηση του τουρισμού και συνολικότερα της οικονομικής δραστηριότητας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης ώστε να περιοριστεί η απώλεια θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο έχει συνεχείς συσκέψεις και σε αυτό το έργο θέλει προσηλωμένους τους υπουργούς κι όχι στη σεναριολογία».

Πάντως αν και ορισμένοι θέλουν τις όποιες σκέψεις για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να μετατίθενται για το φθινόπωρο, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα σε κρίσιμους τομείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πολλοί στο γαλάζιο στρατόπεδο εκτιμούν ότι ο ανασχηματισμός δεν ακυρώνεται απλώς αναβάλλεται για ένα μήνα, τοποθετώντας πλέον τα σχετικά σενάρια τον Ιούλιο, μετά και την επέτειο ενός έτους από την εκλογική νίκη Μητσοτάκη.