«Τους δώσαμε ένα μήνα περιθώριο και οι γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Δεν υπογράφω χαρτί που να λέει ότι κάποιοι εξαιρούνται από το νόμο», προσθέτοντας ακόμη ότι: «οι γιατροί δεν δέχθηκαν ούτε να πηγαίνει ο κόσμος στα ΚΕΠΑ».

«Πρέπει να σας πω ότι εμείς ως υπουργείο Υγείας, δεν έχουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Προτείναμε ένα μήνα παύσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και ξεκαθάρισε: «Οι συνδικαλιστές για να έρθουν σε διάλογο, έχουν θέσει αίτημα να υπογράψουμε χαρτί ότι εξαιρούνται της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας και των απολύσεων». «Τους είπαμε ότι από τη στιγμή που μπαίνουμε στη λογική των μεταρρυθμίσεων, υπάρχουν νόμοι και οι νόμοι προβλέπουν διαθεσιμότητα, κινητικότητα και απολύσεις». Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμη: «Στην Ελλάδα είναι πολλοί χιλιάδες συμπολίτες μας σε εξαιρετικά δυσχερή θέση».

«Θα βρούμε τη λύση εμείς, μην έχετε αμφιβολία. Δεν ακολούθησα εναλλακτικούς δρόμους γιατί ήθελα να τους δώσω την ευκαιρία να μιλήσουμε πολιτισμένα. Αυτοί δεν δέχθηκαν ούτε να πηγαίνει ο κόσμος στα ΚΕΠΑ», επανέλαβε για μία ακόμη φορά.