Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την προσπάθεια της Ελλάδας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση συζήτησαν μεταξύ άλλων κατά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η νορβηγίδα ομόλογός του, Έρνα Σόλμπεργκ..

«Μετά από πέντε χρόνια ύφεσης η Ελλάδα μπαίνει στα πιο σίγουρα νερά της ανάκαμψης», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Επισήμανε επίσης ότι ανέλυσε στην πρωθυπουργό της Νορβηγίας διεξοδικά την πρόοδο της Ελλάδας στα δημοσιονομικά και πως «πιάσαμε ή και ξεπεράσαμε τους στόχους μας, όπως για παράδειγμα αυτόν του πρωτογενούς πλεονάσματος».

«Και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουμε καλύψει μεγάλη απόσταση και στόχος μας είναι να πάμε μακρύτερα», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζοντας πως όλα αυτά έγιναν με τεράστιο κόστος και θυσίες για τους Έλληνες.

Εντυπωσιασμένη που οι Έλληνες, όπως είπε, άντεξαν τόσα πολλά, δήλωσε η κ. Σόλμπεργκ και αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει περιορίσει τα ελλείμματά της κάνοντας λόγο για σημαντικές επιτυχίες.

Για τη συνεργασία των δύο χωρών στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ο κ. Σαμαράς τόνισε το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον της Νορβηγίας φέρνοντας παράδειγμα την υποστήριξή της για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο αλλά και τη συμμετοχή της στην Frontex.

«Το άχθος που έχει αναλάβει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε η κ. Σόλμπεργκ η οποία έκανε γνωστό πως σε αυτό το κλίμα συζήτησε το θέμα πριν φτάσει στην Ελλάδα και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.