Στον αέρα βρίσκεται, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr, ο ερχομός των εκπροσώπων των δανειστών μας την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα. Τα αγκάθια παραμένουν μεταξύ Αθήνας και τρόικας, με αποτέλεσμα ο ερχομός των δανειστών να μην έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

«Δεν έχει κλειδώσει ακόμα η επίσκεψή τους τη Δευτέρα», δηλώνει στέλεχος του οικονομικού επιτελείου στο newsbeast.gr, επικαλούμενο τις σοβαρές εκκρεμότητες, που υπάρχουν σε εργασιακά, φορολογία ακινήτων και δημοσιονομικά.

Στα εργασιακά, η βασική διαφωνία επικεντρώνεται στις ομαδικές απολύσεις, στη φορολογία ακινήτων, στο σύνολο της δομής του φόρου και των προβλεπόμενων εισπράξεων (ενώ εξακολουθούν να υφίστανται οι αντιρρήσεις και εσωτερικά, από κυβερνητικούς βουλευτές) και στα δημοσιονομικά, στο ύψος του κενού, που πρέπει τελικά να καλυφθεί, με την ελληνική πλευρά να έχει βάλει ένα άτυπο πλαφόν στο 1 δισ. ευρώ.

Πάντως, η εξέλιξη αυτή, σε περίπτωση που οδηγήσει τελικά σε νέα καθυστέρηση στην έλευση της τρόικας, θα ακυρώσει τον προγραμματισμό της ελληνικής κυβέρνησης, που έχει βάλει ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.