Δεν υπάρχει λόγος επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα εάν δεν κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες διαμηνύουν οι δανειστές, με τις συνεννοήσεις να γίνονται πλέον μέσω e-mail έως ότου υπάρξει συμφωνία σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Η επιστροφή της τρόικας βρίσκεται πλέον στον αέρα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες που δημοσίευσε χθες το newsbeast.gr, και οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν αναμένονται στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου. Τα αγκάθια παραμένουν και ο ερχομός των δανειστών να μην έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

«Δεν έχει κλειδώσει ακόμα η επίσκεψή τους τη Δευτέρα», δήλωσε στο newsbeast.gr στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, επικαλούμενο τις σοβαρές εκκρεμότητες, που υπάρχουν σε εργασιακά, φορολογία ακινήτων και δημοσιονομικά.

Η κυβέρνηση αναμένει μία καυτή εβδομάδα καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία μέχρι το Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου φαίνεται μικρή. Πάντως τυχόν καθυστέρηση σημαίνει πως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα μεταβεί στο Eurogroup χωρίς συμφωνίας, έχοντας να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της ηγεσίας της Κομισιόν.